USPEH KURIRA: Zlostavljani dečak prvi put s osmehom u školu
Foto: Privatna arhiva

Napokon sklonjen od nasilnika

USPEH KURIRA: Zlostavljani dečak prvi put s osmehom u školu

Društvo -

Dogovorila sam se s direktorkom da mi sin pređe u drugo odeljenje kako bi se sklonio od trojice dečaka koji su ga godinu dana maltretirali. To smo i hteli, ali ranije to iz nekog razloga nije moglo. Dete mi je danas napokon krenulo srećno u školu, sa osmehom na licu. Više se ne plaši i nadam se da će sve biti u redu.

Ovako nam je juče, s vidnim olakšanjem, govorila samohrana majka iz Beograda Drita Devrnja, čija je ispovest za Kurir o tome kako njen sin razmišlja o samoubistvu zbog neverovatnog psihičkog nasilja koje je duže vreme trpeo od drugara iz odeljenja u školi "Rade Končar" u Zemunu digla Srbiju na noge.

Napokon, posle mnogobrojnih majčinih prijava i pisanja našeg lista, direktorka škole Maja Kostić pristala je da dete prebaci u drugo odeljenje, a kako nezvanično saznajemo, u školi je juče bila i republička prosvetna inspekcija.

- Presrećan je! Direktorka je rekla da je trebalo da se razrednoj obraćam pismeno, a ne preko poruka i lično. Kazala je da ga je prebacila jer je zabrinuta za njegovu bezbednost. S obzirom na to da će moj dečak sretati nasilnike za vreme odmora, direktorka je obećala da će povećati i bezbednost u školi. Sastanku su prisustvovali i pedagog, ali i psiholog, koji je svojevremeno rekao da moj sin treba "malo da ojača". Sada je priznala da je on divno i dobro dete - kaže Drita kroz suze radosnice i dodaje:

- Žao mi je što su mediji morali da se uključe da bi se nešto promenilo... Posebno želim da zahvalim Kuriru, ali i drugim medijima i Aleksinoj majci Dragani Janković za podršku. Da nije bilo Kurira, ništa od ovoga ne bi bilo, spasli ste nas.

Direktora OŠ "Rade Končar" Maja Kostić juče novinarima Kurira nije dozvolila da prisustvuju sastanku, uz opasku da je "sve u redu" i da "ne brinemo". Da podsetimo, ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je izdao nalog da se ispita ceo slučaj i da će se lično pozabaviti njime.

Kurir.rs / J. Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track