KON TIKI SVAKE SUBOTE DARUJE SUSRET SA FUTURIZMOM DUBAIJA : Glamur 21. veka za samo 399 evra!
Foto: Promo

KON TIKI SVAKE SUBOTE DARUJE SUSRET SA FUTURIZMOM DUBAIJA : Glamur 21. veka za samo 399 evra!

Društvo -

Doživite čaroliju arapskog sveta, otputujte u Dubai. S Kon Tikijem, najprestižnijom srpskom turističkom agencijom, to možete direktnim avio-letom od sada svake subote, već od 13. oktobra pa sve do kraja aprila 2019. Svake subote i uz maksimalno povoljne cene.

foto: Promo

Zato ne propusite priliku da uživate u gradu kontrasta, apsolutno blistavoj metropoli Persijskog zaliva fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigde kao u Dubaiju nećete doživeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog.

Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od peskovitih plaža od kojih je najlepša ona s imenom Džumeira, zadiviće vas nestvarnim enterijerima i bogatstvom sadržaja. Za kupoholičare Dubai je „banja“ u kojoj se šoping groznica više nego uspešno leči jednako u tradicionalnim sukovima kao i modernim tržnim centrima.

foto: Promo

Apsolutno ekskluzivni Dubai, ali i sve u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima, odiše bogatstvom i futurističkom formom. U ovom svetu ima mesta i za Vas ukoliko se odlučite da u aranžmanu Kon Tikija, pre drugih, zakoračite u ono što sve nas čeka već sutra... Iz bogate ponude izdvajamo:

Armada Blue Bay 4* hotel. Reč je o hotelu sa sjajnom lokacijom i u blizini najpoznatije plaže JBR (Jumeirah) i Dubai Marine. Hotel gostima nudi besplatan šatl bus do Marine, ali i šoping centara. S uračunatom avio-kartom, boravak na bazi noćenja sa doručkom, svim transferima i uslugom vodiča, cena ovog aranžmana je neverovatnih 399 evra.

foto: Promo

Za 100 evra više (499 evra) možete svu lepotu Dubaija i da doživite kao gost hotela Grand Millenium 5*. Lociran je u centru grada, na Shaikh Zajed road-u, a u blizini najvećih šoping centara i najviše zgrade na svetu - Burdž Khalife. Hotel gostima nudi besplatne šatl buseve do šoping centra kao i do poznate Kite beach.

Da ovu priliku ne treba prospustiti, mali dokaz je i podatak da je najbolji period za posetu Dubaiju od oktobra do maja kada se temperatura kreće između 18 i 30 stepeni.

foto: Promo

U ovoj muslimanskoj zemlji, petak je naredni dan, a alkohol se služi samo u boljim hotelima i nekim restoranima, odnosno barovima. Nemoguće je u restoranima naručiti jela pripremljena od svinjskog mesa. Napojnica u restoranima nije obavezna, ali je uobičajna ona od 10 odsto na iznos računa.

Upamtite i ovo: pušenje na ulici, naročito kada su u pitanju žene, neprimereno je običajima zemlje. Takođe, ženama se preporučuje neizazovna garderoba. Taksi služba je sjajno organizovana s cenama koje su više nego prihvatljive.

Postoje dve linije metroa. Reč je zapravo o nadzemnoj lakoj železnici. Ukoliko sve ovo iskoristie bićete i u prilici da vidite i ono što obavezno treba videti:

SKI DUBAI – prvo pokriveno skijalište s veštačkim snegom na Arbijskom poluostrvu; BURDŽ DUBAI ili BURDŽ KALIFA – sa 828 metara trenutno najviša zgrada na svetu; CENTAR „DUBAI“ – najveći trgovačko-zabavni sentare na Bliskom istoku;

foto: Promo

AKVARIJUM – jedan od najvećih na svetu s tunelom ispod na čijoj „tavanici“ odnosnu „dnu mora“ posetioci mogu da vide mnoge od 33.000 stanovnika ovog „mora“;

VEŠTAČKA OSTRVA - jedan od simbola Dubaija su i tri veštačka ostrva u obliku palme; OSTRVO „WORLD“ – arhipelag udaljen od obale četiri kilometra sa nekoliko stotina ostrva koja predstavljaju sve kontinente;

DŽAMIJA DŽUMEIRA - takođe jedan od simbola grada s fascinantnom spoljnjom arhitekturom;

VELIKA DŽAMIJA - smeštena je u Bur Dubaiju. Ponovo je izgrađena 1998. i ima najvišu minaret (70 metara) u gradu;

ZLATNI SUK – istočnjački bazar sa više od 250 prodavnica zlata;

„ZEMLJA ČUDA“ – kompleks vodenih atrakcija koji istovremeno može da primi 8.000 posetilaca.

Ukoliko u susret Dubaiju krenete s Kon Tikijem čekaju Vas i sjajni fakultativni izleti. Pod jedan safari, najpopularniji izlet u Dubaiju. Iskusni vozači, specijalno obučeni za vožnju po pustinjskim dinama vožnjom u udobnim, klimatizovanim džipovima učiniće da se pokrene jak adrenalin i sasvim sigurno Vam pružiti jedinstveno iskustvo koje ćete dugo nositi u sećanju.

foto: Promo

Nakon ovako atraktivne vožnje poseta beduinskom kampu pružiće Vam mogućnost da doživite drevnu arapsku tradiciju jahanjem kamila, oslikavanjem kanom, pušenjem nargila u arapskom svetu poznatih pod nazivom “sheesa”… Pravo arapsko gostoprimstvo osetićete uz nezaboravan zalazak sunca sedeći pod zvezdama. Uz ples zanosnih trbušnih plesačica i tradicionalnu muziku doživećete pravi orjent uz autentičnu arapsku kuhinju.

Da biste u potpunosti doživeli ovaj „grad svetlosti na Bliskom Istoku“ otisnite se duž Dubai Creek-a koji, deleći grad na dve komercijalne celine, Deiru i Bur Dubai, svakako predstavlja otelotvorenje fizionomije grada. Plovi se na tradicionalnim drvenim brodovima koji su generacijama korišćeni u moreplovstvu i trgovini do luka Indije, zalivskih zemalja i istočne Afrike a danas su preuređeni u komforne turističke brodove na kojima se služi večera uz jedinstvenu priliku da uživate u panorami blještavog Dubaija noću.

I za kraj Burdž Al-Arab... Glamur, prestiž, ikona Dubaija - sve u jednom čini ovaj veličanstveni hotel koji danas nakon mnogo novih poduhvata i dalje predstavlja jednu od dominantnih građevina Dubaija. Hotel koji po nezvaničnoj hotelskoj kategorizaciji ima sedam zvezdica, podignut je na veštačkom ostrvu udaljenom 280 m od kopna. U vreme kada je završen predstavljao je najvišu hotelsku zgradu na svetu, visine 321m. Arhitektonski jedinstven, zamišljen kao jedro arapskog tradicionalnog broda punog vetra. Diskreciju svojih gostiju garantuje i heliodrom, koji gostima dolazak u hotel omogućava i helikopterom a na raspolaganju im je i posebna flota hotelskih Rolls-Royce vozila. Za one koji nisu gosti hotela uz određeni dress code moguća je rezervacija ručka ili večere u nekom od restorana zavisno od trenutne raspoloživosti. Burj Al Arab svakako posetite posebno, ako prvi put dolazite u Dubai!

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track