Najnovije vesti

VANREDNE KONTROLE NA SRPSKIM GRANICAMA, SVE SE PROVERAVA ZBOG MAJMUNSKIH BOGINJA: Ako dolazite iz ove zemlje u Srbiju, odmah vas šalju na pregled!
Foto: Profimedia

SANITARNI INSPEKTORI NA PRELAZIMA

VANREDNE KONTROLE NA SRPSKIM GRANICAMA, SVE SE PROVERAVA ZBOG MAJMUNSKIH BOGINJA: Ako dolazite iz ove zemlje u Srbiju, odmah vas šalju na pregled!

Društvo

BEOGRAD -  Ministarstvo zdravlja naložilo je mere pojačanog nadzora na graničnim prelazima zbog pojave "majmunskih boginja" u zemljama zapadne Evrope, a Zoran Panajotović iz sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja, kaže da su kontrole graničnih prelaza intenzivirane, odnosno, da su uvedene dvadesetčetvoročasovne kontrole sanitarnih inspektora.

Panajotović objašnjava da su pojačane kontrole uvedene kao mera predostrožnosti zbog pojave prvih slučajeva "majmunskih boginja" u zapadnoj Evropi.

''Konkretno to znači da je uvedena kontrola vazduhoplova iz ugroženih područja. Za sada radi se o putnicima iz Nigerije, a ako bude bilo potrebe i iz susednih zemalja", rekao je Panajotović.

On je pojasnio da se putnici odmah šalju Institutu za javno zdravlje gde im se uzimaju anamnestički podaci - koliko su bili u Nigeriji, gde su tačno bili, da li su imali kontakte sa obolelima.

Za sada, kako kaže, nema opasnosti da se male boginje prošire u Srbiji, a mere koje se preduzimaju čine se iz predostrožnosti.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...