DAČIĆ I BRNABIĆEVA UPUTILI TELEGRAME SAUČEŠĆA: Ejdus bio i ostaće jedinstvena pojava u kulturi
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Otišao je još jedan velikan

DAČIĆ I BRNABIĆEVA UPUTILI TELEGRAME SAUČEŠĆA: Ejdus bio i ostaće jedinstvena pojava u kulturi

Društvo -

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici Predraga Ejdusa.

- Primite moje iskreno saučešće povodom odlaska doajena jugoslovesnkog i srpskog glumišta Predraga Ejdusa.

Napustio nas je jedan od najboljih i najuverljivijih glumaca na našoj sceni. Bio je i ostaće jedinstvena pojava u kulturi, čovek koji je u svaku svoju ulogu unosio svoj šarm, manire i prefinjenu ironiju.

Samo izuzetni umetnici steknu familijarnu popularnost, ali i bliskost sa širom publikom. Predrag je bio izuzetan umetnik, koji neće biti zaboravljen, navodi se u telegramu saučešća ministra Dačića, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je danas telegram saučešća porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima preminulog glumca Predraga Ejdusa.

"U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća porodici i prijateljima preminulog glumca Predraga Ejdusa" navela je Brnabić.

"Ejdus je bio doajen jugoslovenske i srpske glumačke scene.Pozorišna i filmska publika dugo će pamtiti njegove brojne vrsne uloge i izvanrednu glumačku snagu i talenat", napisala je premijerka.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dušan Aničić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track