PROFESIJA OGORČENA ZBOG STAGNIRANJA ISTRAGE O UBISTVU DRAGOSLAVA OGNJANOVIĆA: Advokati danas obustavljaju rad iz protesta
Foto: Vladimir Šporčić

U podne konferencija Advokatske komore Srbije

PROFESIJA OGORČENA ZBOG STAGNIRANJA ISTRAGE O UBISTVU DRAGOSLAVA OGNJANOVIĆA: Advokati danas obustavljaju rad iz protesta

Društvo -

Advokati u Srbiji ponovo će danas obustaviti rad na jedan dan iz protesta što nema vidljivih pomaka i konkretnih rezultata u rasvetljavanju krivičnih dela napada na advokate, posebno zbog obustave komunikacije sa Republičkim javnim tužilaštvom u vezi sa rasvetljavanjem ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića 28. jula.

foto: Aleksandar Jovanović

Za danas u podne je planirana i konferencija za novinare Advokatske komore Srbije.

Zbog ubistva Ognjanovića, kada je ranjen i njegov sin, advokati su početkom avgusta obustavili rad na nedelju dana, a tada su najavili da će protesti biti održavani sve dok se ne budu videli konkretni pomaci u istragama povodom napad na advokate. Advokatura je nezadovoljna i zbog, kako kažu, postupanja Republičkog javnog tužilaštva koje je zbog navodne zaštite interesa istrage ubistva advokata Ognjanovića, prekinulo komunikaciju sa predstavnicima Advokatske komore Srbije.

foto: Vladimir Šporčić

Protestom advokati Srbije žele da podsećaju javnost na neophodnost delotvorne zaštite advokata u vršenju advokatske službe, što je, ističu, pretpostavka za funkcionisanje pravosuđa u svakoj pravnoj državi.

AKB i AKS su pozdravile rad Stalnog tela za praćenje napada na advokate zbog uvođenja novog krivičnog dela "Napad na advokate", kao i na donošenju Opšteg obaveznog uputstva svim tužilaštvima za hitno postupanje povodom krivičnih dela učinjenih na štetu advokata.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vladimir Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track