ŠKOLA KAO BUVLJAK! RASULO U OŠ "BANOVIĆ STRAHINJA": Prodaju hranu iz Mađarske, šunke, kobasice, sireve... DAJU I NA ODLOŽENO?!
Foto: Zorana Jevtić

Direktorka preti otkazima neposlušnima

ŠKOLA KAO BUVLJAK! RASULO U OŠ "BANOVIĆ STRAHINJA": Prodaju hranu iz Mađarske, šunke, kobasice, sireve... DAJU I NA ODLOŽENO?!

Društvo -

U prostorijama ove obrazovne ustanove prodaje se hrana iz Mađarske, šunka, sirevi, kobasice, hemija, a u biblioteci se nude zlato, srebro, tašne i cipele, a direktorka Tatjana Vasović Novosel sve to dozvoljava

Šunka, sirevi, kačkavalj, kobasice i ostali suhomesnati proizvodi, kućna hemija, sredstva za higijenu, garderoba, tašne, cipele, srebro, zlato... Ne, to nije slika neke tezge s buvljaka. Sve ovo se, verovali ili ne, prodaje u prostorijama Osnovne škole "Banović Strahinja" na Banovom brdu!

foto: Kurir

Tu se meri, seče, isprobava, daje se mogućnost plaćanja na odloženo, pa biblioteka i prostorija za tetkice ove obrazovne ustanove, umesto na školu i mesto gde borave deca, liči na pravi buvljak! Jedan od zaposlenih prosledio nam je i fotografije na kojima se vidi raznovrsna roba koja se prodaje u kancelariji gde borave tetkice.

foto: Kurir

Prema rečima našeg izvora, koji je želeo da ostane anoniman (ime i prezime poznato redakciji), tvrdi da je direktorka škole Tatjana Vasović Novosel upoznata sa tim, kao i da ona lično sve to dozvoljava.

- Direktorka škole petkom prima kojekakve butikaše, ajde to manje-više. Problem je hrana koju donosi jedan čovek iz Mađarske i prodaje ovde svima. Bukvalno sve od hrane: kačkavalj, šunka, kobasice, tu su i sredstva za higijenu i to se sve u nenormalnim količinama prodaje kod tetkica u kancelariji. Tu se meri, seče. Koja je to roba, ko to kontroliše, to se ništa ne zna, to se nosi kroz hodnik sve - tvrdi Kurirov izvor.

On dodaje da direktorka mobinguje sve redom u školi, te da su zaposleni nemoćni da bilo šta učine.

- Ona je sve to dozvolila, a pored hrane u školskoj biblioteci prodaju se zlato, srebro, cipele, haljine, tašne. Nenormalno je da se to prodaje u jednoj obrazovnoj instituciji. Direktorka je bezobrazna, kinji sve redom, zaposleni je se boje, a preti i otkazima. Druga stvar je što maltretira te jadne tetkice, ne mogu žene ništa da rade kad im taj čovek okupira prostorije. Bibliotekarka isto tako ne može da radi - navodi naš sagovornik.

foto: Kurir

Zaposleni škole čak sumnjaju i da je sama direktorka u poslovnom odnosu sa čovekom koji robu prodaje u školskim prostorijama.

- Zaista mi je žao što se to dešava, naša škola je nekada bila jako dobra. Mi smo čak imali i neke prinudne mere zbog nje. Roditelji su isto razočarani u nju, ona je na čelu škole već četiri godine. Ovo je velika sramota za jednu obrazovnu ustanovu - zaključuje naš izvor.

Iz Ministarstva prosvete navode da im se zaposleni nisu obraćali, a da poslove inspekcijskog nadzora kao poverene poslove obavlja Gradska uprava grada Beograda. Pitanja smo uputili i Gradu, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Tatjana Vasović Novosel

Pozvaću vas kasnije

Direktorka OŠ "Banović Strahinja" Tatijana Vasović Novosel javila se na naš poziv, ali kada je saslušala o čemu je reč, rekla je da je na sastanku i da će nam se javiti kasnije. Pitali smo je i kada, ali je rekla da ne može da kaže tačno vreme i da će nam se javiti. Iako smo je pozvali još nekoliko puta nakon toga, ona više nije odgovarala na pozive naše redakcije.

Kurir.rs/ Mina Branković/ Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track