MINISTARSTVO PODNELO KRIVIČNU PRIJAVU Tužilac naložio privđenje na saslušanje investitorke objekta na Pančićevom vrhu

saslušanje u Osnovnom sudu u Brusu

MINISTARSTVO PODNELO KRIVIČNU PRIJAVU Tužilac naložio privđenje na saslušanje investitorke objekta na Pančićevom vrhu

Društvo -

BEOGRAD - Tužilac je naložio privođenje investitorke objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku Snežane Mitković na sledeće saslušanje u Osnovnom sudu u Brusu, zakazano za 16. oktobar, objavio je danas Insajder.

Na Pančićevom vrhu, kako se navodi, nelegalno je sagrađen objekat od 1.000 kvadrata, a investitorka se već dva puta nije pojavila na zakazanom saslušanju u sudu u Brusu, po prijavi koju je protiv nje podnelo Ministarstvo za građevinarstvo.

Insajder navodi da je Snežana Mitković uspela u rekordnom roku da dobije saglasnost svih nadležnih institucija za postavljanje ski bifea od 150 kvadrata na vrhu Kopaonika. Umesto montažnog objekta, izgrađen je armirano-betonski veći od 1.000 kvadrata, a u tome niko je nije sprečio.

Opština Brus je u ime investitorke Ministarstvu građevinarstva dostavila zahtev za legalizaciju objekta, koji je navodno podnet još 2014, iako postoje jasni dokazi da je gradnja nelegalnog objekta počela tek 2017, navodi se na portalu Insajdera.

Ministarstvo građevinarstva je podnelo krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića jer sumnja da je on u dogovoru sa Snežanom Mitković posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave.

"U ovom trenutku je uklanjanje nelegalnog objekta praktično u pat poziciji - policija traži od Ministarstva da prvo pokuša rušenje bez njihove asistencije, dok ministarka Zorana Mihajlović poručuje da ne želi da na taj način ugrozi bezbednost ljudi i opreme", navodi Insajder i dodaje da sada kafana u ilegalnom objektu na Pančićevom vrhu radi bez ikakvih problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track