NARODNO POZORIŠTE PLAĆA PLEJBOJ ZEČICU DA IH PREDSTAVLJA! Skandalozno: Kulturo, evo je još jedna!
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

150 godina od osnivanja

NARODNO POZORIŠTE PLAĆA PLEJBOJ ZEČICU DA IH PREDSTAVLJA! Skandalozno: Kulturo, evo je još jedna!

Društvo -

U Narodnom pozorištu u Beogradu su se izgleda odlučili na ozbiljan zaokret prilikom izbora kadrova koji će ih predstavljati u zemlji i svetu - nedavno je jedan od saradnika postala i Plejbojeva zečica i kandidatkinja za hrvatsku mis Mirela Krajinović.

Promoterka kulture... Mirela Krajinović
Promoterka kulture... Mirela Krajinović foto: Printscreen Facebook

Naime, u sezoni kad nacionalni teatar proslavlja 150 godina od osnivanja, marketing timu pridružila se i nekadašnja lepotica Hrvatske i muza Hjua Hefnera, što je, kako saznajemo, razbesnelo pojedine zaposlene u ovoj ustanovi kulture.

- Mirela je kao „pojačanje“ stigla prošle sezone. Njen zadatak je da promoviše rad Narodnog pozorišta u svom časopisu koji izlazi jednom u tri meseca, besplatan je i šalje se raznim institucijama i ambasadama - kaže sagovornik Kurira iz ove ustanove kulture.

Na poziv upravnika

- Došla je na poziv upravnika Dejana Savića. Istina je da ima dugo iskustvo u medijima, ali joj zameraju angažman za Plejboj. Mirela je letos predstavljala kuću i u Grčkoj na premijeri u čuvenom antičkom teatru u Epidaurusu na Peloponezu, u okviru prestižnog Atinskog festivala, gde je izvedena komedija „Pluto“. Zbog te predstave odloženo je izvođenje „Nečiste krvi“ tek za narednu godinu.

Angažman u najvećoj instituciji kulture u zemlji Mirela je i sama potvrdila u nedavnom intervju za Bazar, gde je navela da u poslednjih godinu dana istupa kao deo PR tima Narodnog pozorišta.

Šekspir je nenadmašan

Ove godine jubilej - 150 godina postojanja... Narodno pozorište
Ove godine jubilej - 150 godina postojanja... Narodno pozorištefoto: Zorana Jevtić

- Magija pozorišta, balet i opera, to su moje pasije. Fascinira me sve što obuhvata proces stvaranja jednog pozorišnog komada: pokret, gluma, pevanje, kostimi, govor tela, metafore i poruke koje jedno delo šalje. Za mene je to savršenstvo ljudskog umeća. Od repertoara najviše volim klasiku, a u tom žanru Šekspirove drame su nenadmašne. Sve su to bili razlozi da postanem deo tima Narodnog pozorišta, i to s najlepšim zadatkom - da promovišem kulturu i repertoar ovog teatra.

Ne priča dok je na odmoru... Dejan Savić
Ne priča dok je na odmoru... Dejan Savić foto: Dragana Udovičić

Zahvaljujući upravniku, maestru Dejanu Saviću, koji je prepoznao kvalitet našeg časopisa, Gloub postao medijski partner Narodnog pozorišta. Mogu samo da kažem da će predstojeća pozorišna sezona biti veoma uzbudljiva i da će njen start u septembru biti obeležen spektakularnim performansom - izjavila je Mirela u nedavnom intervjuu.

Epizodna uloga

Inače, Krajinovićeva se za prestižni magazin za muškarce slikala u julu 2006, a njen editorijal prenela su i mnoga izdanja širom sveta. Mirela se susrela i sa sada pokojnim osnivačem i vlasnikom Plejboja Hjuom Hefnerom, s kojim se i fotografisala. Osim toga, imala je epizodnu ulogu u filmu „Šišanje“ iz 2010, koji se bavio problematikom navijačkih grupa u Srbiji, ali je i držala modnu agenciju i licencu za izbor mis turizma u Srbiji. Na internetu se može naći podatak da je svojevremeno bila mis Hrvatske, mada potvrdu te informacije nismo uspeli da dobijemo.

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić ljubazno nam je rekao da je na godišnjem odmoru u inostranstvu, kao i da možemo da pričamo kada se vrati u Beograd. Međutim, kada smo ga zvali nakon što mu se završio odmor, Savić nije odgovarao na pozive novinara Kurira.

foto: Printscreen Facebook

Mirela Krajinović

ZA NARODNO SAM URADILA VIŠE NEGO CEO NJIHOV TIM

Mirela Krajinović objasnila je za Kurir da ona nije zaposlena u Narodnom pozorištu, već da je njen magazin medijski partner kuće, o čemu postoji ugovor.

- Moj magazin promoviše NP više nego ceo tim nacionalnog teatra, što je meni svakako zadovoljstvo. Pojedinaca kojima nešto smeta će uvek biti, a kao što sama reč kaže, to su pojedinci bez imena i prezimena. Oni očigledno ne znaju ništa o PR i ugovorima, ali strašno šta je ljudska zloba. Ne treba mi nikakvo eksponiranje u javnosti i radim godinama bez ikakvih afera - rekla je Mirela za Kurir i dodala da je u njenom magazinu čak deset strana u svakom broju posvećeno nacionalnom teatru.

foto: Damir Dervišagić

Ministarstvo kulture

VUKOSAVLJEVIĆ: TO JE PITANJE ZA UPRAVNI ODBOR

Iz Ministarstva kulture poručili su da ministar Vladan Vukosavljević ne želi da komentariše slučaj Plejbojeve zečice, a da je pitanje kadrovske politike - pitanje za Upravni odbor Narodnog pozorišta.

Gorica Mojović

NIŠTA NE IZNENAĐUJE

Pozorište se u godini jubileja rekonstruiše i niko ništa ne radi, osim direktora Drame. Ništa me više ne iznenađuje - rekla je profesorka književnosti i nekadašnja sekretarka za kulturu grada Beograda Gorica Mojović.

BIOGRAFIJA

  • Slikala se za naslovnu Plejboja
  • Vlasnica modne agencije
  • Epizodna uloga u filmu „Šišanje“
  • Urednica i vlasnica regionalnog magazina Gloub, koji izlazi kvartalno
  • Deo PR tima Narodnog pozorišta

..

foto: Kurir

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ

UŽAS U BEOGRADU: Huligani razlupali noćni klub, Bojan Marović gledao kako LOME LOBANJE OBEZBEĐENJU

SRPSKI LEKARI NAPRAVILI ČUDO: Beba rođena s belim rožnjačama, hitnom intervencijom joj spasli vid

INTERVJU BOŠKO OBRADOVIĆ, PREDSEDNIK DVERI: Savez ide na prve izbore: Zajedno smo jači i možemo da se suprostavimo vlasti

IŽIVLJAVANJE! OVO IMA SAMO U SRBIJI Lezilebovići: Poslanike mrzi da dođu na posao, a naručuje im se bademovo mleko

SRPSKI ŠEF DIPLOMATIJE STAO U ZAŠTITU PATRIJARHA! Dačić: Crnogorci, ne igrajte se vatrom

STRAVIČAN ZLOČIN KOD VELIKOG GRADIŠTA: Pijanac likvidirao poznanika u kafani

GURNUO KOMŠIJU, ON PAO NA BETON I UMRO NA MESTU: Svađa oko smeća kulminirala zločinom

ĆERKA STARICE KOJU SU UNAKAZILI LOPOVI: Majku su mi pretukli motkama zbog 400 evra

RASPALI SE REAL I BAJERN: Kakav sunovrat tandema velikana

POKLON DODATAK! RIJALITI

foto: Kurir

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Profimedia, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track