REAGOVANJE NA PISANJE KURIRA

MINISTAR KULTURE O SKANDALU U NARODNOM POZORIŠTU: Bila je plejboj zečica, ali se više ne bavi tim! (KURIR TV)

Društvo -

Ekipa Kurira sačekala je jutros ispred Ministarstva kulture, resornog ministra Vladana Vukosavljevića od koga smo tražili objašnjenje kako je dozvolio da plejboj zečica Mirela Krajinović postane deo PR tima Narodnog pozorišta.

Ministar Vukosavljević objasnio je za Kurir da on nije direktor ustanova kulture, te da su Upravni odbori zaduženi za kadrovska i sva druga pitanja.

- Prema informacijama koje smo moje kolege i ja dobili radi se o osobi koja nije zaposlena u Narodnom pozorištu, već je njeno preduzeće koje se bavi izdavaštvom i odnosima s javnošću angažovano preko javnog tendera za poslove javne komunikacije i odnosa s javnošću, to je ono što mi znamo - naveo je Vukosavljević.

foto: Kurir.rs

On nas je uputio da se za sve dodatne detalje obratimo upravniku i upravnom odboru, s obzirom da po zakonu oni upravljaju ustanovom kulture.

- U ovom trenutku dotična osoba ne bavi se tim poslom koji ste vi sada naveli, nego se bavi poslom odnosa s javnošću, ima svoje preduzeće i izdaje neki časopis - kaže naš sagovornik.

Na konstataciju da je Mirela Krajinović svakako deo PR tima Narodnog pozorišta, ministar odgovara:

- To je angažovano spolja preko tendera, ali u svakom slučaju ne bavi se u ovom trenutku poslovima koje ste vi naveli kao sporne, ako se ne varam to se dešavalo negde u daljoj prošlosti. Danas ta osoba ima svoje preduzeće, nije pod istragom, ali to su sve pitanja za Upravni odbor i direktora. Radi se o preduzeću koje je angažovano preko tendera. Ne mogu da se mešam u poslove direktora ustanova kulture. Ministar nije direktor ustanova kulture, ali u svakom slučaju mi kada zapazimo neki fenomene ili pojave reagujemo, u ovom konkretnom sluačju ne radi se o osobi zaposlenoj u Narodnom pozoorištu. Znate neka ministarstva i javne ustanove ponekad preko javne nabavke angažuju pojedince ili firme koje se bave odnosima s javnošću, prave PR kampanje, pišu afirmativne članke, afirmišu pozoitivne stvari, itd - rekao je Vukosavljević.

(Kurir/Mina Branković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track