IMATE NOVAC I ŽELITE UVEK DA GA IMATE, POSTOJI SAMO JEDAN NAČIN: Evro, dolar, nekretnine ili zlato? Ovo je odgovor koji NISTE OČEKIVALI! Evo kako da u Srbiji kupite NAJBOLJE ZLATO
Foto: Promo

IMATE NOVAC I ŽELITE UVEK DA GA IMATE, POSTOJI SAMO JEDAN NAČIN: Evro, dolar, nekretnine ili zlato? Ovo je odgovor koji NISTE OČEKIVALI! Evo kako da u Srbiji kupite NAJBOLJE ZLATO

Društvo -

Često čujemo receniču: " Više je vredelo 100 maraka nego danas 100 evra". Iako bi, prema paritetu 100 evra bezmalo trebalo da vredi duplo više. To najbolje pokazuje kako novac gubi svoju vrednost. Američki dolar je u poslednjih 100 godina izgubio 99 % svoje vrednosti, a neke valute su nestale

Imate novac i želite uvek da ga imate! Da li ste se ikada pitali koji je najsigurniji i najčvršći način da svoj kapital sačuvate i zaradite? Građani štede novac u različitim valutama. Najčešće su to evri, američki dolari i švajcarski franci. Te valute su najzastupljenije u svetu i građani imaju najveće poverenje u njih.

Rečenica koja se sve češće čuje glasi: Problem je kada nemamo novac, a još veći kada ga imamo, jer treba znati kako ga sačuvati.

foto: Promo

Šta je najbolje rešenje?

Ako ste mladi, vaš život je dinamičan i logično je da je najbolje rešenje da ulažete u biznis. Kako bi osigurali bezbrižan život i sigurnu budućnost, jedan deo novca obavezno treba uložiti u zlato. Ti iznosi mogu biti i mali, ali izvesno je da će kroz duži vremenski period doći do akumulacije kapitala koji neće biti mali i koji ne devalvira nikada. Poznato je to da ljudi u zrelim godinama ne vole rizik, shodno tome njihov investicioni potecijal treba da bude usmeren prema sigurnim investicionim destinacijama. Prema ekonomskim stručnjacima ulaganje u zlato predstavlja najsigurnije dugoročno ulaganje.

Zlatara Gold, po preporuci svetske asocijacije za razvoj tržišta zlata (Gold Council) postala je partner za vodećom švajcarskom kovnicom plemenitih metala Argor Heraeus. Svi proizvodi iz koncerna Argor Heraeus dostupni su za kupovinu u našoj zemlji po evropskim cenama.

foto: Promo

Sve informacije vezane za kupovinu investicionog zlata možete dobiti posetom online platformi: www.zlatnapoluga.rs - i https://www.investicionozlato.com/zlato-kroz-vreme/.

Često čujemo ovu rečenicu: " Više je vredelo 100 maraka nego danas 100 evra". Iako bi, prema paritetu 100 evra bezmalo trebalo da vredi duplo više. To najbolje pokazuje kako novac gubi svoju vrednost. Američki dolar je u poslednjih 100 godina izgubio 99 % svoje vrednosti.Neke valute su nestale, ili morale biti zamenjene drugim.

Štednja u zlatu nije jedini način štednje. Postoji još veliki broj investicionih mogućnosti, ali iste nose mnogo veći rizik od štednje u zlatu. Takva su ulaganja u investicione jedinice investicionih fondova, akcije, različiti vidovi osiguranja i sl. Kod najvećeg broja ulagača u izvesnoj meri identifikovan je investicioni autizam kako da sačuvaju zarađeni novac.

Prilikom svakog ulaganja, kao i prilikom ulaganja u zlato, postavlja se isto pitanje: Kada je najbolji trenutak za ulaganje?

Ako je u pitanju dugoročno ulaganje svaki trenutak je dobar.

Sa svim detaljima vezanim za ulaganje u investiciono zlato možete se upoznati na jednostavan način, posetom internet stranica: www.prodajadukata.com . i www.prodajadukata.rs.

Ako napravimo uporednu analizu između ulaganja u zlato i u nekretnine, zlato ima bitne prednosti:

-Lako se konvertuje za novac i ne podleže poreskim opterećenjima (PDV prilikom kupovine i porez na imovinu)

Za utvrđivanje vrednosti nekretnine kao i za unovčavanje potrebno je izvesno vreme i za nekretnine se plaća PDV prilikom kupovine i godišnji porez na imovinu.

Suštinska vrednost investicionog zlata jeste zaštita novca od inflacije. Postoje dve sličnosti, odnosno razlike između ulaganja u nekretnine i ulaganja u investiciono zlato:

Prva: Ulaganje u obe investicione kategorije predstavljaju vid dugoročnog ulaganja.

Druga: Veće nekretnine su povoljnije za kupovinu od manjih, isti slučaj je i sa zlatnim polugama.

Što je veća zlatna poluga niža je cena grama u njoj.

Činjenica da se vrednost svake valute vremenom smanjuje zbog inflacije poznata je svakome. Cilj svake centralne banke jeste da inflacija bude predvidiva i da se zadrži na projektovanom nivou. U svetu je prihvatljiva inflacija od oko 2 odsto na godišnjem nivou.

foto: Promo

Vratimo se korenima nastanka papirnog novca. Nekada su, naime, sve valute imale pokriće u zlatu. Taj period poznat je kao zlatni standard i njega je obeležio ekonomski rast. Štampanje novca nije bilo moguće bez povećanja zlatnih rezervi. Povećanje potrošnje nužno je dovelo do ukidanja zlatnog standarda. Kao rezultat toga javlja se povećanje emisije novca bez pokrića. To postaje trend koji je zahvatio svet. Upravo zbog toga dolazi do slabljenja kupovne moći najjačih svetskih valuta.

Ako ste biznis doveli do vrhunca onda je logično da akumulirani kapital osugurate i alocirate u sigurne investicione kategorije. Jedan deo uložite u nekretnine, jedan deo u zemljište, a jedan deo u zlato. To su kategorije čije vrednosti nikada ne mogu izgubiti vrednost i doći na nulu.

Kao glavne prednosti navode poreska oslobođenja prilikom kupovine i prodaje zlata, zatim visoku likvidnost i konvertibilnost. Investiciono zlato je oslobodjeno poreza na dodatu vrednost i uvek može lako da se zameni za novac bez dodatnih troškova.

foto: Promo

PDV =0 %.

Gledano kroz istoriju mnoge valute su se pojavile i nestale, mnogi izgrađeni objekti su se urušili usled istrošenosti materijala od kojih su izgrađeni, a zlato je sačuvalo svoju vrednost .

Unazad 5000 godina za jednu uncu zlata mogla se kupiti ista vrednost robe kao i danas.

Ako posmatramo kretanje cene zlata u bliskoj prošlosti primetićemo da trend rasta ovaj plemeniti metal prati od sedamdesetih godina prošlog veka, sve do danas. U posmatranom periodu cena zlata uvećala se 5 puta. U našoj zemlji možete kupiti investiciono zlato po istoj ceni kao u Nemačkoj i Švajcarskoj.

foto: Promo

Da li je štednja u bankama najbolje rešenje?

Čuvanje novca u bankama pokazalo se kao siguran vid štednje koji nosi mali rizik. Međutim u poslednje dve godine došlo je do velikih promena na finansijskim tržištima širom Evrope. Kamatne stope nikada u istoriji nisu bile niže. Razlog je velika kriza koja je zahvatila svet 2008. godine, od koje se Stari kontinent još oporavlja. Kako bi podstakla investicije i privredni rast evropska centralna banka smanjila je kamatne stope na nulti i minusni nivo.

To je zaista dovelo do povećanja investicija i privrednog rasta koji se se najviše primećuje u sferi građevinske industrije. Ono što bi indikativno trebalo da se desi jeste pad cene kvadrata. Međutim, na tržistu se beleži trend rasta cene kvadrata, što dovodi u pitanje da li su aktuelne cene zaista i realne.

Niske kamatne stope za građane ne bi bile problem da nema inflacije. Zbog opšteg porasta cena (inflacije) dolazi do smanjena vrednosti novca. To posledično dovodi da za istu količinu novca ne možete kupiti istu količinu proizvoda.

foto: Promo

Sa svim detaljima vezanim za ulaganje u investiciono zlato mozete se upoznati na jednostavan način, posetom internet stranica: www.prodajadukata.com i www.prodajadukata.rs.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track