NOVO ZASTRAŠIVANJE SRBA NA KOSOVU: Napadnuta ambulanta u selu Novake, vandali polupali prozore i pobegli
Foto: Profimedia

pritisak

NOVO ZASTRAŠIVANJE SRBA NA KOSOVU: Napadnuta ambulanta u selu Novake, vandali polupali prozore i pobegli

Društvo -

Nepoznati počinioci izvršili su sinoć napad na ambulantu Zdravstvenog centra Prizren u selu Novake, u kojem je pričinjena materijalna šteta, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Na ovom zdravstvenom objektu razbijena su prozorska stakla i policija je izvršila uviđaj, ali napadači još nisu identifikovani. Ovo je samo poslednji u nizu napada na imovinu Srba i objekte institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji u veoma kratkom periodu, i izazvao je veliku uznemirenost u ovom metohijskom selu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ovom prilikom apeluje na privremene institucije samouprave u Prištini da konačno počnu da stvaraju društvenu klimu u kojoj će etnički motivisani napadi biti deo ružne prošlosti, a na međunarodne organizacije na terenu da prestanu da okreću glavu na drugu stranu i da konačno priznaju ozbiljnost problema.

Najoštrije osuđujući besprizorni i nehumani atak na jednu zdravstvenu ustanovu, Kancelarija za KiM apeluje na Srbe na Kosovu i Metohiji da ne dozvole da budu zastrašeni ovakvim, očito ciljanim napadima i da ne nasedaju na provokacije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track