BEOGRAD JE DOMAĆIN NAJBOLJIH PSIHOTERAPEUTA EVROPE: Prilika za razmatranje razuma i emocija

23. kongres Evropske asocijacije za psihoterapiju

BEOGRAD JE DOMAĆIN NAJBOLJIH PSIHOTERAPEUTA EVROPE: Prilika za razmatranje razuma i emocija

Društvo -

Značajno Kongres je prilika da se istakne značaj ozakonjavanja ove profesije i potreba da psihoterapija bude uključena u zdravstveni i socijalni sistem

Od 19. do 21. oktobra u Beogradu će biti održan 23. kongres Evropske asocijacije za psihoterapiju (EAP) kao i 8. kongres Saveza psihoterapeuta Srbije.

Tema kongresa je "Razum i osećajnost u psihoterapiji", a oko 400 eminentnih stranih i domaćih stručnjaka sa područja psihoterapije će u trodnevnom radu predstaviti oko 140 radova, održaće više plenarnih predavanja, radionica, simpozijuma, promocija knjiga.

Ugledni evropski i domaći psihoterapeuti će razmatrati jedno od suštinskih pitanja psihoterapije – odnos između razuma i emocija – kognicije, afektivnog i ponašajnog, kao i sistemskog aspekta.

Organizatori su Evropska asocijacija za psihoterapiju koja deluje u 41 državi i Savez psihoterapeuta Srbije na čijem je čelu psihoterapeut dr Zoran Milivojević.

foto: Zorana Jevtić

Osim psihoterapeuta, očekuje se dolazak velikog broja stručnjaka iz psihijatrije, psihologije i srodnih područja, jer EAP promoviše psihoterapiju kao samostalnu profesiju uz visoke standarde treninga psihoterapeuta što je misija i Saveza psihoterapeuta Srbije.

Kongres će biti prilika da se istakne i značaj ozakonjavanja ove profesije i potrebi da psihoterapija bude uključena u zdravstveni i socijalni sistem.

Kongres se održava u beogradskim hotelima Hilton, Park i Saint Ten, a svečano otvaranje je u petak u 9 sati u hotelu Hilton, na prvom spratu.

Kurir.rs/ S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track