Najnovije vesti

MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ O NOVOJ DIREKTORKI MUZEJA NIKOLA TESLA: Na konkurse se ne javljaju najbolji ljudi, a vreme neka pokaže kakva će Jevtićeva biti
Foto: Damir Dervišagić, Stefan Jokić

Gradska vlast pružila priliku dosadašnjoj sekretarki za kulturu

MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ O NOVOJ DIREKTORKI MUZEJA NIKOLA TESLA: Na konkurse se ne javljaju najbolji ljudi, a vreme neka pokaže kakva će Jevtićeva biti

Društvo

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da su svi formalni uslovi za postavljanje dosadašnje gradske sekretarke za kulturu Beograda Ivone Jevtić na mesto direktora Muzeja Nikole Tesle ispunjeni, kao i da treba pustiti vreme da pokaže da li će "solidno obavljati svoj posao".

foto: Damir Dervišagić

On je kazao da je Grad Beograd osnivač tog muzeja i da je gradska vlast odlučila da sad pruži priliku drugoj osobi da se pokaže.

"Direktor koji više nije na tom mestu, bio je imenovan svojevremeno na osnovu moje odluke. Mislim da je vrlo solidno obavljao svoj posao", rekao je Vukosavljević i dodao da se često na konkurse za direktore ustanova kulture ne javljaju najbolji ljudi.

Skupština grada Beograda razrešila je 11. oktobra gradsku sekretarku za kulturu Ivonu Jevtić i ujedno je imenovala za v.d. direktora Muzeja Nikole Tesle. Jevtić će na toj funkciji biti godinu dana, a pažnju javnosti privukla je zbog izjave da "zaboravljaju ljudi sve ono što je učinjeno, prvi Kosovski boj, drugi Kosovski boj, naše junake nad junacima, Kraljevića Marka i sve one koji su bitke bili".

(Kurir.rs/Beta/Prva TV/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...