Najnovije vesti

poslednji pozdrav

ZBOGOM! MOJA MILA MILENA, SVE SI ISPITE POLOŽILA SA NAJBLISTAVIJIM OCENAMA: Ovako se Branka Petrić oprostila od glumice

Društvo

Na komemoraciji povodom smrti Milene Dravić mnoge poznate ličnosti uputile su poslednji pozdrav neprežaljenoj divi. Među njima, Branka Katić je svojim autorskim tekstom prvo sebi suze na oči naterala, a onda i ostalim prisutnim poštovaocima Mileninog lika i dela. 

Milena: Nomen est omen.

Ime je znak.

„Život je ono čega se sećamo“, kaže Mirko Kovač u svom romanu.

Tako sada Milena odlazi u najdragocenije prostore mog i našeg sećanja kao jedna od najtalentovanijih, najlepših, najuzbudljivijih, najprofesionalnijih, najvoljenijih, najšarmantnijih bića. Kao neko s kim sam delila garderobu igrajući više od 300 puta „Larija Tomsona...“, kao neko ko nam je - darujući nam poklone - pričinio toliko radosti, kao neko koga smo Ljilja Dragutinović i ja, ne jedanput, gledale iza zavese; šta i kako to Milena radi na sceni i koju to čarobnu vertikalu, sa hiljadu šara, ima spoj njenog duha i energije. Neko koga je kamera obožavala, beležeći sve bogatstvo, sve najtananije titraje njenog bića, a pogled njenih prelepih očiju pratiće me zauvek. Neko od koga sam učila kako treba biti hrabar i u najtežim časovima, neko čiji sam svedok bila skoro do poslednjeg dana. Kao neko ko je imao stav o vremenu u kojem smo živeli.

foto: Dragana Udovičić

Sećam se devedesetih kad su nam na „Larija Tomsona...“ dolazili mladi sa pištaljkama, posle protesta, da pozdrave Milenu i odgledaju „šou mast go on“, njenu poslednju scenu u toj predstavi koju je igrala maestralno.

More ljudi u ovom času žali za našom Milenom, a ja sam duboko nesrećna što je više neću videti, zagrliti i biti dočekana s rečima: „Pričaj, šta ima novo“. A ja joj kažem: “Pričaj ti, jedva čekam da ponovo staneš pred kamere“.

„Pusti sad to, probaj ove divne kolače“, kaže.

Pitam je: “Kad ćeš da napraviš izložbu fotografija koje si radila, slikala. Svi će videti koliko i za to imaš dara“.

„Ne znam, biće vremena...“, kaže mi.

Zbogom, moja mila Milena.

foto: Printscren You Tube

Kurir.rs / Foto: Kurir.tv

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...