VAŽNA VEST ZA SRBIJU: Sajber nož počinje da radi pre kraja meseca
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

predsednik srbije najavio

VAŽNA VEST ZA SRBIJU: Sajber nož počinje da radi pre kraja meseca

Društvo -

Predsednik najavio da se ide u renoviranje još tri klinička centra u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će pre kraja meseca biti pušten u rad Sajber nož u Kliničkom centru Srbije.

"Mi ćemo biti jedna od retkih zemalja koja će u jednoj bolnici imati i gama nož i sajber nož. Nabavljamo najmoderniju i najsavremeniju opremu", rekao je predsednik gostujući uživo u jutarnjem programu TV Pink.

On je dodao da se ide u renoviranje još tri klinička centra u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu. "Sve to radimo posle KC Niš. Mnoge bolnice smo već renovirali. Pogledajte kako izgleda Dragiša Mišović, da se ne postidite ni pred jednom bolnicom u svetu. Idemo na Dedinje 2", najavio je Vučić.

Kako kaže ulaganje u bolnice je moguće kada ima novca u budžetu, a novca ima jer je dobro sprovedena reforma u oblasti finansija.

"Hoću da stanem u zaštitu medicinskih sestara i lekara"

Vučić je stao danas u zaštitu lekara i medicinskih sestara, koji, kaže, posvećeno rade svoj posao, te upitao umemo li nekada da im kažemo "hvala" ili ćemo gledati svaku sitnicu da bi se reklo nešto negativno.

Predsednik je rekao da ne zna šta se dogodilo u domu zdravlja u Kragujevcu, gde je majka na društvenim mrežama objavila snimak o navodnom odbijanjju lekara da pregledaju bolesno dete, ali da je siguran da tamo rade vredni lekari i medicinske sestre, koji ne bi ostavili bolesno dete, a da ga ne pregledaju.

1 / 5 Foto: Printscreen

"Hoću da stanem u zaštitu medicinskih sestara i lekara. Ako je neko pokušao da uzme mito, dajte da ga uhapsimo, i to i radimo. Nemojte da kritikujemo lekare jer nam odgovara da u nekoj priči napadnemo KC Srbije, KC u Nišu....", rekao je Vučić.

On je naglasio da u Srbiji postoji postoji patološka paradigma da država i svi koji rade nešto u javnom sektoru moraju da budu optuženi i krivi.

"Mislim da naši lekari i medicinske sestre rade užasno težak posao i da su mnogo učinili za sve nas", istakao je. Podsetio je da jedino u Srbiji postoji potpuno besplatno lečenje, korišćenje gama i uskoro sajber noža bez novca...

"Ne postoji zemlja gde to na takav način funkcioniše", naglasio je predsednik.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track