IZMENE ZAKONA NE ZABRANJUJU APLIKACIJU: CarGo ipak nastavlja s radom
Foto: CarGO

bez problema

IZMENE ZAKONA NE ZABRANJUJU APLIKACIJU: CarGo ipak nastavlja s radom

Društvo -

Skupština Srbije usvojila je Izmene i dopune Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, čime se dodatno uređuje oblast taksi prevoza, povećavaju se kapaciteti inspekcijskih organa i pojačava se borba protiv sive ekonomije.

Predložena rešenja ne sprečavaju upotrebu modernih digitalnih aplikacija radi poboljšanja servisa taksi usluga, kažu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali navode da izmene zakona ne dozvoljavaju da se u oblasti prevoza putnika pojave preduzeća koja nemaju odgovarajuća odobrenja za obavljanje delatnosti prevoza putnika.

foto: Promo

Kompanija "CarGo" prethodnih dana se bunila protiv ovog zakona, tvrdeći da neće više moći da prevoze putnike, međutim, zakon ipak nije zabranio rad aplikacije i ova firma je saopštila da nastavlja s radom.

- Nakon naših brojnih apela i poziva poslanicima da glasaju po savesti, oni su danas to uradili. "CarGo" veruje da su građani ti koji donose konačnu odluku o tome koju uslugu prevoza će koristiti. Verujemo da su građani ti koji treba da odluče šta će dalje biti s našom aplikacijom i partnerima vozačima. Mi svakako nećemo odustati od cilja, a to je da građanima Beograda pružimo povoljnu i bezbednu uslugu prevoza. Kao što taksisti mogu da rade, tako i mi tražimo fer i jednake uslove za rad - naveli su u ovoj kompaniji za Kurir.

J. Pronić/Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track