INSTITUT DEDINJE I OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE POTPISALI UGOVOR: O srpskim olimpijcima brinuće najbolji lekari
Foto: Silvija Slamnig

SARADNJA

INSTITUT DEDINJE I OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE POTPISALI UGOVOR: O srpskim olimpijcima brinuće najbolji lekari

Društvo -

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" i Olimpijski komitet Srbije (OKS) potpisali su juče ugovor o partnerstvu, zahvaljujući kom će naši najbolji sportisti olimpijci imati na raspolaganju vrhunske lekare. Profesor doktor Milovan Bojić, direktor Instituta Dedinje, s ponosom kaže da je ova ustanova najreferentnija u zemlji i da je prirodan sled da najbolji rade s najboljima.

foto: Silvija Slamnig

- Olimpijski komitet se nije slučajno opredelio za našu ustanovu. Institut Dedinje je vodeća ustanova ove vrste na Balkanu i šire. Naši olimpijci imaće stabilnu kuću u kojoj će kontrolisati kardiovaskularni sistem i doprineti boljem funkcionalnom stanju - rekao je Bojić.

foto: Silvija Slamnig

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, kaže da će se benefiti od ove saradnje videti za nekoliko godina. - Svi imaju srce, jedini organ koji non-stop radi. Zahvaljujući ovoj saradnji naši olimpijci će imati odličnu prevenciju i dijagnostiku. Na taj način će treneri imati adekvatan putokaz i znaće koliko mogu nekoga da opterete - kaže Maljković.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track