Najnovije vesti

LEGIJA JE BIO JEDAN OD NJIH: Maja mu je bila prva supruga i uzeo je njeno prezime! Matičarka sa Zvezdare otkriva zašto muškarci to čine (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen

odmah po venčanju

LEGIJA JE BIO JEDAN OD NJIH: Maja mu je bila prva supruga i uzeo je njeno prezime! Matičarka sa Zvezdare otkriva zašto muškarci to čine (FOTO)

Društvo

BEOGRAD - Nekadašnji komandant rasformirane jedinice Crvenih beretki Legija, osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, rođen je 15. marta 1968. u Beogradu kao Milorad Ulemek od oca Milana, podoficira JNA, i majke Natalije, domaćice, poreklom iz sela Pecka na Kordunu u Hrvatskoj

Maja Luković, prva žena Milorada Ulemeka Legije, rođena je u Kanadi, gde se preselila posle kraha braka sa Legijom, s kojim ima ćerku. Tamo je čak pomalo i glumila u pozorištu i bila aktivna i u srpskoj zajednici u Kanadi. Učestvovala je i u organizovanju raznih druženja za naše ljude koji tamo žive, pa je jednom recitovala i stihove za Dan zaljubljenih što su zabeležile i Novine iz Toronta koje izlaze na srpskom jeziku. Međutim, ono što je neobično jeste da je Ulemek po venčanju odmah uzeo Majino prezime Luković, koje je vratio posle razvoda sa njom.

Tek nekoliko muškaraca tokom godine odluči se da, kada sklopi brak sa suprugom, umesto svog, uzme ženino prezime. Razlozi su uglavnom praktični,

a iako je broj onih koji se na to reše mali, smatra se da je to, ipak, napredak.

- Ne dešava se često da muškarci preuzmu ženino prezime, mada je ovih dana već bilo dva slučaja. Običaj je da žena uzme muževljevo prezime, a muškarci menjaju svoje samo iz nekih drugih, praktičnih razloga. Ipak, iako se sve češće događa, nije uobičajeno - kaže Snežana Lakčević, šef odseka Zvezdara, u Sektoru za lična stanja građana, vođenje matičnih knjiga i izbornih prava grada Beograda.

Druga supruga Aleksandra sa kojom ima dve ćerke
Druga supruga Aleksandra sa kojom ima dve ćerkefoto: Dragana Udovičić

Muškarci će svoje prezime promeniti tek ukoliko im to predstavlja olakšanje zbog papirologije ili ukoliko, primera radi, zajedno sa svojom ženom poseduje firmu. Praksa pokazuje da će muškarac posegnuti za ženinim prezimenom i ukoliko je njena familija imućnija. Neki muškarci, sa druge strane, na ovaj način pokušavaju da "prevare" zakon, nadajući se da će promenom prezimena izbeći neku zakonsku obavezu. Međutim, to im skoro nikad ne uspeva.

(Kurir.rs/Alo/Foto: Youtube printscreen)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...