NI ZABRANA ULASKA GA NE MOŽETE SPREČITI DA SE OBRATI SRPSKOM NARODU: Matija Bećković će ipak učestvovati na proslavi u Budvi, evo i kako
Foto: Damir Dervišagić

Rampa zvanične Crne Gore uzburkala domaću javnost

NI ZABRANA ULASKA GA NE MOŽETE SPREČITI DA SE OBRATI SRPSKOM NARODU: Matija Bećković će ipak učestvovati na proslavi u Budvi, evo i kako

Društvo -

Srpski akademik Matija Bećković obratiće se srpskom narodu putem video-linka na centralnoj proslavi “Pokoljenja dela sude” koju povodom 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja Boke u sredu u Budvi organizuje Srpski narod Boke.

foto: Vijesti.me/Vuk lajović

Bećković i Emir Kusturica navodno je trebalo da budu glavni gosti na proslavi, ali pesnik ne može da dođe zbog zabrane ulaska u Crnu Goru, a poznati režiser je otkazao dolazak zbog obaveza u inostranstvu.

Prema nezvaničnim saznanjima, u Mediteranskom sportskom centru govoriće nekadašnji lider zajedničkog DPS Momir Bulatović, a među gostima će biti i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

"Bećković će biti sa nama i u sredu veče u Budvi, tako da mu niko ne može zabraniti da se obrati srpskom narodu“, rečeno je iz organizacionog odbora.

No, kako ističu organizatori, na najveći skup srpskog naroda na primorju u protekloj deceniji najavljen je dolazak više hiljada ljudi iz Crne Gore, Srbije, Kosova i Republike Srpske. U programu će učestvovati i poznati glumac Vuk Kostić, dok će izvorne pesme sa Kosova otpevati Danica Crnogorčević. Predviđen je nastup i nekoliko horova.

(Kurir.rs/vijesti.me/Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track