SEĆATE LI SE PRELEPE ANASTASIJE: Prošle godine se borila sa leukemijom, ali sada ponovo mora u inostranstvo zbog imunološke reakcije
Foto: Printscreen Facebook

pomozimo

SEĆATE LI SE PRELEPE ANASTASIJE: Prošle godine se borila sa leukemijom, ali sada ponovo mora u inostranstvo zbog imunološke reakcije

Društvo -

Anastasiji je u maju prošle godine dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija

Nakon duge borbe i lečenja koje traje već godinu i po dana, Anastasija je ponovo u bolnici. Njoj je u maju prošle godine dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija. Nakon četiri ciklusa hemoterapije koje nisu dale uspeha u izlečenju, Anastasiji je bila neophodna haploidentična transplantacija koštane srži koja se radi samo u inostranstvu.

U oktobru je pokrenut veliki broj humanitarnih akcija, kako bi se sakupio novac za lečenje, a u novembru je Anastasija, zahvaljujući dobroti i humanosti velikog broja ljudi, otputovala u Istanbul.

Početkom decembra urađena je transplantacija, i time je ona dobila novu šansu za potpuno ozdravljenje. Početkom oktobra došlo je do iznenadnih komplikacija usled transplantacije matičnih ćelija. Ova situacija ne predstavlja relaps primarne bolesti, već imunološku reakciju koja zahteva kontrolisane uslove, terapiju i boravak u bolnici.

- Nadamo se da će se oporaviti uz novu terapiju koju treba da primi. Teško je kada pomislite da se bližite potpunom ozdravljenju i povratku nekoj drugačijoj svakodnevnici, van bolničkih zidina, u toplini sopstvenog doma, okruženi porodicom i ljudima koje volite, a na korak do pobede, kada već vidite cilj, naglo vam postave novu prepreku. Anastasija se ipak dobro drži, i na ovo gleda kao na jednu od bitki u ratu iz koga će izaći kao pobednik - kaže Anastasijina sestra Anja.

Ali za to joj ponovo treba naša pomoć. S obzirom da su sredstva sa fondacije u potpunosti iskorišćena, a troškovi lečenja su veliki i još uvek nisu konačni, Anja je zamolila sve koji mogu i žele da pomognu, doniranjem ili slanjem SMS poruke.

Slanjem SMSa 396 na 3030.

Uplatom na račun 160-486124-02.

- Ovim putem takođe želimo da zahvalimo svima koji su do sada učestvovali u humanitarnim akcijama, ne samo za Anastasijino lečenje, i da se svi kroz primer ovako uspešnih huamanitarnih akcija setimo koliko možemo zajedno da učinimo i da naše malo zaista nekome mnogo znači. Želimo da podstaknemo ljude da učestvuju kad god imaju mogućnosti za to, i da nikada ne zaborave da u svojim srcima imaju moć da drugima podare šansu za život. Humanost je naša najveća zaostavština - završava Anja.

(Kurir.rs/srbijadanas.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track