30 PORTALA U REGIONU U TRCI ZA PRVO MESTO: Ovde možete dati glas za kurir.rs
Foto: Kurir, Promo

PRIZNANJE

30 PORTALA U REGIONU U TRCI ZA PRVO MESTO: Ovde možete dati glas za kurir.rs

Društvo -

Media daily, prvi regionalni i jedini specijalizovani portal za medije www.mediadaily.biz organizuje od 1. 11. do 30. 11. 2018. godine prvi put na ovim prostorima nezavisni izbor najboljeg među 30 najčitanijh news portala na području regiona, odnosno na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije.

SVOJ GLAS ZA KURIR.RS MOŽETE DATI OVDE

U takmičenju učestvuju sledeći portali:

  • Portali iz Srbije: Kurir.rs, Espreso, B92, Telegraf, Alo, Blic, Novosti, Srbija danas, N1, RTS.
  • Hrvatska: Indeks, Jutarnji list, 24sata, Net, Večernji list, Dnevnik, Tportal.
  • Bosna i Hercegovina: Dnevni avaz, Vijesti, Klix, Cazin, Dnevnik, Nezavisne.
  • Slovenija: Siol, 24ur, Rtv Slo.
  • Makedonija: Sitel, Kurir.mk, Skopje info.
  • Crna Gora: Vijesti.

Zašto ćemo održati prvi izbor najboljeg regionalnog web news portala?

News portali su u poslednjih pet godina postali prvo i glavno mesto na kojem se građani informišu o dnevnim događajima i kao takvi postižu veliki uticaj u društvu i na medijskoj sceni. News portali imaju milionske posete i stalne korisnike u svim starosnim i polnim grupama. Iako su uticajni, online news portali se razlikuju po načinu i stilu izveštavanja, grafičkom dizajnu i profesionalizmu. To vredi vrednovati i kategorizovati kako bi bili još bolji, a oni lošiji se potrudili da dostignu najbolje. Do sada niko nije organizovao izbor najboljeg regionalnog news portala. Postojali su pre finansijske krize izbori u pojedinim zemljama, ali ne i regionalni izbor, čime će se podstaći veća izvrsnost i međusobna konkurencija. Ovaj izbor će postati tradicionalan. Izbor najboljeg news portala je i odlična prilika za prekograničnu saradnju jer se radi o tržištu od 20 i više miliona stanovnika.

Kako i kada ćemo održati izbor najboljeg među najčitanijim portalima?

  • Sproveli smo istraživanje o najčitanijim news portalima u svim navedenim državama. Pošto je na ovom području izuzetno mnogo portala, odlučili smo da suzimo izbor tako da u finalnom takmičenju učestvuje top 30 najčitanijih portala iz šest država. Svakoj državi pripada broj portala srazmeran broju stanovnika, pa smo odredili da Srbija ima deset predstavnika, Hrvatska sedam, Bosna i Hercegovina šest, Slovenija i Makedonija imaju po tri predstavnika i Crna Gora ima jednog predstavnika.

Na našem portalućemo čitaoce tih 30 portala da glasju za svoj omiljen portal će im doneti maksimalno 50% bodova dok drugih 50% bodova daje naš žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka. Glasnje i izbor počinj 1.11. i traj do 30.11.2018. Pobednik će progla 9.12.2018. Pobednik je onaj ko ima najviše glasova žirija i publike. Prva tri portala dobiaju nagradu.

Promo tekst/Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja