MIHAJLOVIĆEVA: Nove krivične prijave za propuste u izgradnji auto-puta Ub-Lajkovac
Foto: Ana Paunković

bilo velikih propusta

MIHAJLOVIĆEVA: Nove krivične prijave za propuste u izgradnji auto-puta Ub-Lajkovac

Društvo -

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će biti proširena krivična prijava protiv odgovornih za propuste u izgradnji dela auto-puta od Uba do Lajkovca na Koridoru 11.

"Sada se vidi da je ovaj auto-put pravljen bukvalno od blata! Mi smo pre godinu dana podigli krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za izgradnju ove deonice koju ćemo sada da proširimo i na odgovorne u laboratorijama koji su davali saglasnost da je materijal koji je ugrađivan u auto-put odgovorajućeg kvaliteta. Prijava će biti proširena i na deo nadzora na ovoj deonici", rekla je Mihajlovićeva u TV emisiji "Insajder debata".

Upoređujući koliko je koštala ova deonica u odnosu na Grdeličku klisuru, Mihajlovićeva je naglasila da je ovaj auto-put dužine 12,5 kilometara koji "ide iz njive u njivu" ukupno plaćen 100 miliona dolara, da je imao 15 aneksa, a da je deonica iste dužine u Grdeličkoj klisuri, najtežem gradilištu u ovom delu Evrope, koštala 20 miliona dolara manje.

"Ova deonica je primer kako više nikad ne sme da se radi i svi oni koji su u tome učestvovali treba da odu da vide šta su radili. Mi činimo sve da do kraja godine završimo ovaj posao, da pustimo saobraćaj i na ovoj deonici i da imamo kompletan auto-put od Obrenovca do Preljine u dužini više od 100 kilometra", rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Predsednik Privredne komore Beograda, građevinski inženjer Aca Popović rekao je u istoj emisiji da su radovi na deonici Ub-Lajkovac "samota svih učesnika".

"Ovde je bilo velikih propusta, od izvođenja radova, materijala koji je ugrađivan, nadzora i svega drugog. Ako je negde sve bilo pogrešno, onda je na ovoj deonici koja je i bespotrebno počela da se gradi, rekao je Popović."

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track