Zadržavanja na graničnim prelazima do sat vremena

Saobraćaj umeren

Zadržavanja na graničnim prelazima do sat vremena

Društvo -
Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su između 30 i 45 minuta, sem na prerlazu Gostun, sa Crnom Gorom, gde se na ulazu i izlazu iz Srbije putnička vozila i autobusi zadržavaju oko 60 minuta

BEOGRAD - Saobraćaj je u Srbiji od jutros umerenog inteziteta, i obavlja se bez zastoja i bez dužih zadržavanja na naplatnim stanicama, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su između 30 i 45 minuta, sem na prerlazu Gostun, sa Crnom Gorom, gde se na ulazu i izlazu iz Srbije putnička vozila i autobusi zadržavaju oko 60 minuta.

Zbog održavanja EGZIT festivala u Novom Sadu u naredna tri dana očekuje se pojačanje saobraćaja na prilaznim putevima tom gradu.

Zbog visokih temperatura svim vozačima se savetuje da na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima i da na dužim relacijama prave što češće pauze.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona. Treba obratiti pažnju i na tzv. udarne rupe.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen. Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd, za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u dužini od 520 metara u smeru od Beograda ka Nišu.

Privremeno je zatvorena celokupna desna traka autoputa E-75, na novoizgrađenoj deonici Batajnica - Dobanovci, iz pravca Batajnice prema Dobanovcima, u dužini od oko dva kilometra. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno levom kolovoznom trakom autoputa i ovakav izmenjeni režim saobraćaja na snazi je narednih 14 dana.

Počeli su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta R-267, deonica Dobanovci - Ugrinovci, od natputnjaka preko autoputa E-70 do naselja Ugrinovci. Saobraćaj će se obavljati uz naizmenično propuštanje vozila jednom kolovoznom trakom regionalnog puta R- 267. Alternativni pravci za teretni saobraćaj je Partizanskom, Krnjevačkom i Beogradskom do Zemunske ulice. U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E-75 Beograd-Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz ograničenje brzine.

Kamionima čija je nosivost veća od 3,5 tone zabranjen je prelaz u oba smera preko beogradskog mosta Gazela na autoputu E-75. Zbog izvođenja radova na popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav na državnom putu broj 20, (ranije M-7), u Novom Sadu, takozvani Kaćki most (levi most) će do 6. avgusta 2012 biti potpuno zatvoren za saobraćaj. Saobraćaj će se odvijati preko paralelnog, (desnog) mosta, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Zbog radova na popravci mosta kod Toplice na deonici Merdare - Prokuplje - Niš, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se preusmeravati na lokalni put u dužini od 3,4 km.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track