NEKAD SE PROSIPALA KRV, DANAS SE DARUJE: Mladi sa Balkana poslali poruku koja je ZA DIVLJENJE! (VIDEO)
Foto: Printscreen

akcija kojom se spasavaju životi

NEKAD SE PROSIPALA KRV, DANAS SE DARUJE: Mladi sa Balkana poslali poruku koja je ZA DIVLJENJE! (VIDEO)

Društvo -

Članovi međunarodne organizacije "Balkanac" i mnogi humani građani Beograda danas su učestvovali u akciji davanja krvi pod nazivom "Daruj krv, ne prosipaj je", a ova akcija se nastavlja i u Novom Sadu 4.decembra, a kasnije i u gradovima regiona: Sarajevu, Ljubljani, Zagrebu, Skoplju. Akcija je već sprovedena u Nišu, gde je mnogo građana dalo svoj doprinos.

Akcijom u Institutu za transfuziju krvi oni su hteli, kako kažu, da pošalju zajedničkim snagama jasnu poruku celom Balkanu.

- Zadovoljstvo mi je što smo ovakvim humanim delom poslali poruku celom Balkanu da je humanost na prvom mestu i da naša organizacija nije mrtvo slovo na papiru, već da sprovodimo konkretne akcije - kazao je osnivač i predsednik udruženja Nemanja Cvetković u emisiji emitovanoj na FB stranici udruženja.

Portparol Instituta za transfuzije krvi Gordana Antuljeskov je skrenula pažnju da su ovakve inicijative dobrodošle i da su mladi ljudi iz ove organizacije pokazali jednu od osnovnih vrednosti - humanost.

Akciji su se pridružili mnogi, među kojima i pevači tradicionalne muzike, braća Teofilović.

Organizacija Balkanac okuplja mlade iz regiona koji šalju poruke mira i jedinstva, saradnje i tolerancije, a proslavio ih je film "Zar nije bolje ovako" koji je prikazivan širom regiona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track