HUMANITARNI DAN ZA JOVANU ŠTIKOVAC (4) U SREMSKOJ KAMENICI: Pomozimo da devojčica odlazi na operacije u Rusiji!
Foto: Kurir

HUMANITARNI DAN ZA JOVANU ŠTIKOVAC (4) U SREMSKOJ KAMENICI: Pomozimo da devojčica odlazi na operacije u Rusiji!

Društvo -

SREMSKA KAMENICA - Roditelji i vaspitačice iz vrtića “Zmaj” u Sremskoj Kamenici organizuju tri humanitarne akcije, kako bi pomogli četvorogodišnjoj devojčici Jovani Štikovac, koja će morati da odlazi na operacije u Rusiji u određenim vremenskim razmacima dok bude rasla.

Njoj je potvrđena dijagnoza Beckwith – Wiedemann sindroma, i ima strabizam i spazam u donjim ekstremitetima. Rođena je prevremeno, a od svog trećeg meseca je na fizikalnim tretmanima, kao i na hipo i hidro terapijama.

Ono što ohrabruje je to da devojčica samostalno sedi, puzi i može da hoda uz pridržavanje, a do sada je imala tri operacije fibrotomije u Rusiji. Nakon druge operacije su usledili i prvi samostalni koraci. Porodica ima jedan cilj – da što pre osamostali Jovanu tako što će joj obezbediti odlazak na operaciju, kao i intezivan fizikalni tretman koji iziskuje novac.

Humanitarne priredbe

Prva humanitarna priredba “Osmehom i igrom za Jovanine samostalne korake” je u nedelju 18. novembra, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Kamenici. Program počinje u 13.30 i traje do 18.45 sati. Program za decu traje do 16.30, dok će za odrasle početi u 16.45. U programu za odrasle možete pogledati predstavu “Prijemni ispit”, Pozorišta “Promena” od 17.30 sati.

Cena ulaznice je 300 dinara, za mališane, a biće puštena u prodaju sat vremena pre početka programa. Za odrasle je ulaznica u vidu dobrovoljnog priloga.

Akciju će podržati prodajnim izložbama deca iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović”, Osnovna škola i Predškolska ustanova “Svitac” i deca iz PU “Zmaj”. Svi oni će prodavati svoje rukotvorine, a novac će biti predat Jovaninim roditeljima.

Zatim, 19. novembra u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Ledincima će nastupiti mađioničar Volare, a 26. će u istoimenoj školi u Sremskoj Kamenici biti organizovane dve predstave u četiri igranja koja je organizovala Ružica Bojović i Dramsko udruženje i rođendaonica “Teatrilo”. Predstave su “Ekološka bajka” i “Mogu da neću”. U pripremi programa učestvovale su tri štamparije: “Futura” iz Petrovaradina, “Cocek”, “Kopi – ja”, a u realizaciji pekara “Maja” i “Bubi grill”.

Budi human

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Jovanu. Možete pomoći slanjem poruke 453 na sms broj 3030. Cena poruke je 200 dinara.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track