IPO: Nabavka novih vozila za UKP je veliki korak ka unapređenju bezbednosti građana!
Primopredaja u Makišu, Foto: MUP Srbije

unapređenje uslova rada za najbolju upravu ministarstva

IPO: Nabavka novih vozila za UKP je veliki korak ka unapređenju bezbednosti građana!

Društvo -

BEOGRAD - Internacionalna policijska organizacija (IPO) podržala je poslednje aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova u cilju unapređenja uslova rada svojih pripadnika. MUP je, podsetimo, nabavio 322 vozila za potrebe Uprave kriminalističke policije, a primopredaja je izvršena u Nastavnom centru “Makiš”.

- Dobro opremljena policija, zadovoljni pripadnici i sve veći broj građana koji podržavaju MUP osnov su za bezbednu Srbiju. Ministarstvo još jednom je dokazalo da briga o bezbednosti građana mora da bude na prvom mestu. MUP se pobrinuo da najbolja uprava u MUP-u dobije čak 322 vozila što će pomoći u unapređenju bezbednosti svih građana. Ova uprava, koja je stub borbe protiv kriminala, zaslužila je ova vozila koja će im pomoći u daljim akcijama - navodi se u saopštenju IPO.

Ilija Životić, predsednik IPO
Ilija Životić, predsednik IPO foto: Privatna Arhiva

Internacionalna policijska organizacija dala je punu podršku MUP-u na konferenciji u Dubaiju u naporima da se spreči prijem lažne "države Kosovo" u Interpol.

- Prijem lažne države u međunarodnu policijsku asocijaciju bio bi skandalozan i sa sobom bio nosio nesagledive posledice po evropsku bezbednost. Sem što veliki broj država ne priznaje "takozvano Kosovo", među njima i supersile Rusija i Kina, saradnja sa osobama koje se optužuju za terorizam i zločine protiv čovečnosti bila bi pogubna po ugled Interpola - zaključuje se u saopštenju IPO.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track