Najnovije vesti

REM: Pojedini mediji vode kampanju protiv nas
Foto: Youtube Printscreen

SAOPŠTENJE

REM: Pojedini mediji vode kampanju protiv nas

Društvo

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) saopštilo je danas da su neki bivši članovi tog tela i pojedini mediji nastavili da vode kampanju protiv REM-a i povezuju to telo sa vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS), kao i da su "u nedostatku argumenata" nastavili sa "etiketama".

"Pa su i Gordana Suša i glavni urednik Danasa (Dragoljub Petrović) izjavili da je REM produžena ruka SNS, da komentariše opoziciju, a ne vlast, i da se bavi politikom. Pritom su zaboravili da kažu da je upravo opozicija gurnula REM u politiku, organizujući besmisleni miting ispred naših prostorija, i to sve pozivajući se na zakone koje nisu pročitali. Nije to radio SNS, jer da jeste, isto bismo se poneli i isto bismo ih pitali", navodi se u saopštenju.

REM je naveo da su oni zaboravili da kažu da je REM to dokazao reagujući kada je vlast, kroz ministra Vladana Vukosavljevića, takođe "zaboravila da pročita zakone i preporuke Evropske komisije", kao i kada je vlasnik Pink televizije Željko Mitrović pisao javna pisma članovima REM-a, nezadovoljan kaznama koje mu je to telo izreklo.

"Zaboravili su, na kraju, da kažu i da je REM, tokom izbora, zabranio spot SNS, u kojem se, na neprimeren način, pojavljuje upravo Dragan Đilas. Sve zajedno, zaboravili su dosta toga, a posebno da priznaju da je Suša ponovo pobrkala lončiće i pozivala se na član zakona koji nije ni pročitala. Umesto toga, zalepljena nam je još jedna etiketa, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da pitamo: 'Čija ste vi produžena ruka, kada vas ne zanima to što radimo po zakonima, striktno ih poštujemo i trudimo se da obezbedimo medijsko okruženje bez cenzure i bilo kakvih zabrana?'", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se protiv REM-a vodi kampanja zasnovana na "komesarskim parolama" i ;želji da se nezavisni regulator stavi pod kontrolu jedne od političkih opcija, tako što će krenuti da ispunjava njene želje i zabrani sve što se toj opciji ne sviđa.

"Da li treba da se vratimo u vreme kada su ovi, koji su danas opozicija, bili vlast i dolazili u prostorije REM-a, urlali i pretili članovima Saveta? Gospođa Suša je, izgleda, te sitne detalje zaboravila. Ili joj se to sviđalo? Ili je trpela da slučajno ne ostane bez mesta u Savetu? Ona zna odgovore na ova pitanja. Nadamo se, bolje nego što poznaje zakone i mnogo bolje nego što pokušava da zameni teze, bavi se agitpropom i bezuspešno spinuje", dodaje se.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...