STANJE NA PUTEVIMA: Vozači, pamet u glavu, kolovozi klizavi! Šleperi na prelazu Šid čekaju i po 7 sati
Foto: Marina Lopičić/Arhivska Fotografija

AMSS

STANJE NA PUTEVIMA: Vozači, pamet u glavu, kolovozi klizavi! Šleperi na prelazu Šid čekaju i po 7 sati

Društvo -

BEOGRAD - Na putničkim terminalima graničnih prelaza zadržavanja su do 30 minuta, dok su zadržavanja za teretna motorna vozila od 60 minuta do sedam sati, koliko je na prelazu Šid, saopštio je danas AMSS.

Zadržavanja za teretna vozila na graničnom prelazu su četiri sata, dok su na prelazima Kelebija i Horgoš zadržavanja tri sata.

Oprez zbog mraza

Zbog mraza u jutarnjim i večernjim satima postoji opasnost od poledice na mostovima, preko planinskih prevoja kao i na svim deonicamaputeva gde je kolovoz vlažan, upozorio je danas AMSS. Kako se navodi u saopštenju, takve vremenske prilike često dovode do usporene vožnje i zahtevaju oprezniju vožnju. Dodaje se da je ponovo uspostavljen saobraćaj između Svilajnca i Despotovca, koji bio u prekidu zbog iskliznuća teretnog vagona iz šina.

Najkraće zadržavanje je na graničnom prelazu Sremska Rača - 60 minuta.

Kako se navodi, često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, zbog čega zadržavanja mogu biti duža od očekivanih.

Navodi se i da je na određenim putnim pravcima na snazi zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom.

Zabrana važi za puteve drugog A reda Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, Šabac - Volujac - Zavlaka - Banja Badanja - Krupanj - Gračanica, Krst - Korenita - Krupanj, Debrc -Banjani -Ub -Novaci -Koceljeva -Šabačka Kamenica -Donje Crniljevo -Osečina -Gunjaci -Pecka -Ljubovija, Valjevo -Poćuta -Granica, Jošanička Banja - Kopaonik.

Zabrana važi i za puteve Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno - Karajukića Bunari -Ugao - državna granica sa Crnom Gorom, Sjenica -Krajnoviće -Bare -Vrbnica - državn granica sa CG, Vrbnica - Granica SRB/CG , Sjenica - Raždaginja - Buđevo - Karajukića Bunari - Suvi Do - Leskova - Velje Polje - Tutin.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track