ZAVRŠENA PRVA FAZA GRADNJE: Ministarka Mihajlović uručila ključeve prvim stanarima Zemunskih kapija
Foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja I Infrastrukture

MEĐU NJIMA I DOBITNICA STANA U IGRI "UZMI RAČUN I POBEDI"

ZAVRŠENA PRVA FAZA GRADNJE: Ministarka Mihajlović uručila ključeve prvim stanarima Zemunskih kapija

Društvo -

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišla je danas naselje "Zemunske kapije" koje gradi Građevinska direkcija Srbije, povodom završetka izgradnje 323 stana i tom prilikom izrazila zadovoljstvo što će se prvi stanari useliti pre Nove godine.

Mihajlovićeva je uručila ključeve stanova građanima koji su među prvima kupili stanove u ovom naselju, a među njima je bila i jedna od dobitnica stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", navodi se u saopštenju ministarstva.

Ona je istakla da je država sa zadovoljstvom podržala projekat "Zemunskih kapija", jer je to način da se građevinski sektor u Srbiji razvija.

foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja I Infrastrukture

"Za visok rast BDP-a u ovoj godini najzaslužniji je gradjevinski sektor. Pre četiri godine udeo građevinarstva iznosio je manje od tri odsto, danas je na pet odsto i ima najveći razvoj od svih ostalih sektora. Država se uključila i počela da ulaže u građevinarstvo i to je važno jer su veliki poslovi pred ovim sektorom", rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da je najveći deo građevinskih materijala za "Zemunske kapije" proizveden u Srbiji i čestitala Građevinskoj direkciji Srbije na kvalitetu gradnje.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan izjavio je da je završena prva faza izgradnje, ukupno tri objekta sa 323 stana, kao i da će do kraja 2020. godine biti izgrađeno ukupno 1.000 stanova.

foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja I Infrastrukture

"Sve neophodne dozvole izdate su u rekordnom roku. Ova tri objekta trebalo je da budu gotova 1. marta, završili smo ih pre roka i sada nastavljamo izgradnju ostalih zgrada, kako bismo do kraja 2020. ispunili cilj, a to je hiljadu novih stanova", rekao je Šurlan.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track