OVAKO SE SLAVI NOVA GODINA U OKRUŽNOM ZATVORU: Zatvorenici kitili jelku, a evo odakle im ukrasi (FOTO)
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

SOCIJALIZACIJA

OVAKO SE SLAVI NOVA GODINA U OKRUŽNOM ZATVORU: Zatvorenici kitili jelku, a evo odakle im ukrasi (FOTO)

Društvo -

Zatvorenici u Okružnom zatvoru u Beogradu i pacijenti Specijalne zatvorske bolnice okitili su danas novogodišnju jelku u toj ustanovi i naveli da je to jedan od načina da se kreativno izraze i osete duh praznika.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ukrase za jelku izradili su sami u okviru radno okupacione terapije gde tokom cele godine imaju mogućnost da se izraze kroz crtanje, pisanje i slikanje, rekao su novinarima zaposleni u Okružnom zatvoru.

"Ukrase smo pravili mi i drago mi je što pored mogućnosti da budemo radno angažovani učestvujemo i u okupacionoj sekciji gde možemo da pokažemo svoju kreativnost", rekao je Goran Obrenović koji je na izrdržavanju kazne u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Jelka u toj ustanovi kiti se već petu godinu za redom u cilju da se zatvorenicima omogući da osete duh novogodišnjih praznika.

"Svima nama se probude posebne emocije pred novogodišnje praznike. Želimo da i osuđena lica i zaposleni koji ovde rade 24 sata budu emotivno raspoloženi i daju poseban doprinos ovoj ustanovi", rekla je zaposlena u zatvoru Jelena Ristić.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Radna terapeutkinja u zatvorskoj bolnici Dragana Kaličanin navela je da su ukrasi proizvod rada zatvorenika na okupacionoj terapiji i da su uložili velki napor i trud kako bi pokazali lepši deo svoje ličnosti i neki način izašli iz sistema zatvora.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Pored lečenja u zatvorskoj bolnici, čovek kroz okupaciono angažovanje može da se oseti malo drugačije i izađe iz okvira svakodnevnice, a u nekim slučajevima može da dođe i do kreativnih iznenađenja kod samih ljudi i spoznavanja samog sebe", rekao je Siniša Šikić koji se nalazu na lečenju zatvorskoj bolnici.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Tokom godine za osobe koje se nalaze na izdržavanju kazne ili lečenju u tim ustanovama omogućena je i likovna kolonija u Somboru gde učestvuje svih 29 zatvorskih zavoda.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track