Najnovije vesti

SRAMNO! ŠKOLA U KRALJEVU POKUŠALA DA SAKRIJE NASILJE: Prebijeni učenik već od ranije trpi nasilje, za snimak se znalo, ali se o tome ćutalo!
Foto: Printscreen

bruka

SRAMNO! ŠKOLA U KRALJEVU POKUŠALA DA SAKRIJE NASILJE: Prebijeni učenik već od ranije trpi nasilje, za snimak se znalo, ali se o tome ćutalo!

Društvo

Snimak brutalnog nasilja u Domu učenika srednjih škola u Kraljevu zaprepastio je javnost. I nasilnik i žrtva imaju po 16 godina, učenici su drugog razreda Srednje šumarske škole u Kraljevu, a u domu su smešteni u istoj sobi.

 

foto: J.S.

Na video snimku se vidi kako nasilnik u jednoj od soba, maltretira i udara dečaka, dok drugi gledaju i navijaju, a jedan od njih sve to snima. Iživljavanje koje se vidi na snimku, a koje je neverovatno agresivno, samo je deo dugog maltretiranja učenika drugog razsreda Šumarske škole u Kraljevu, navodi Blic.

 

Snimak je nastao pre desetak dana. Slučaj je kulminirao kada je razredni starešina dečaka koji je prebijen, poslala dopis direktoru Šumarske škole, koja se inače nalazi odmah pored Doma učenika.

 

U tom dopisu je navela da je učenik, dečak koji je u njenom odeljenju već dve godine, žrtva nasilja od strane vršnjaka koji takođe pohađa Šumarsku školu, ali i o snimku koji postoji.

 

- Tačno je da sam pre nekoliko dana dobio dopis od razrednog starešine. U njemu nas je obavestila na slučaj postojanja video snimka zlostavljanja u Domu učenika srednjih škola. Već smo planirali da obavestimo i policiju i ostale ustanove da ispitaju ceo slučaj – rekao je Milan Mirković direktor Šumarske škole.

 

Kako se saznaje, iako je snimak nastao pre desetak dana, ceo slučaj se krio i do pre par dana on nije izašao iz krugova ljudi u ovom domu.

 

- Snimak je nastao u Domu, i pokušano je zataškavanje. Ovaj učenik trpi maltretiranje već neko vreme. Razredni starešina je u sredu uputio dopis direktoru Šumarske škole, i obavestila ga da se postupi prema protokolu dece za zaštitu od nasilja. Dok ova profesorka nije saznala, o tome se ćutalo. Tvrdim. Čak su iz Doma govorili da su se deca “šalila”!. Ako se tako šale, onda ne znam kako izgleda kada nekog biju. Skandal – kaže izvor iz Šumarske škole.

 

Direktor Doma učenika, Dragutin Karanović rekao je da je zatečen time i da će odmah ispitati ceo slučaj,i potvrdio da je reč o dečacima koji su smešteni u Domu učenika.

 

- Prvi put sam video ovaj snimak, kada ste poslali. Imali smo sednicu pedagoškog veća u četvrtak ujutru, i niko to nije spomenuo. Oko 99 odsto vaspitača o ovome ništa ne zna. Čim sam pogledao snimak obavestio sam vaspitača grupe u kojoj su dečaci. Slučaj smo odmah prijavili policiji, i ostalim nadležnim ustanovama. Formirali smo tim koji će raditi na slučaju – naveo je Karanović.

 

Nekoliko vozila iz policije je došlo u Dom učenika i odvelo nekoliko dečaka kako bi dali izjave. Takođe i roditelji su obavešteni o celom slučaju.

 

Upravnik Doma učenika Stevo Novaković kaže da su u sredu saznali šta se dogodilo i da se danas pojavio snimak na društvenim mrežama.

 

Obavestili su policiju i u pratnji psihologa nasilnik i žrtva, ali i dečaci koji su navijali, odvedeni su danas u MUP da daju izjavu.

 

- Očekujem povratnu informaciju iz policije. Dečak nikada nije prijavljivao nasilje. Nikada se nije požalio meni, a ni vaspitačima da postoji problem. Obavešteni su roditelji oba dečaka i očekujemo da i oni pristignu - rekao je Novaković za Tanjug.

 

(Kurir.rs/Blic,N.Božović)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...