NOVI INCIDENT U ĐAČKOM DOMU U KRALJEVU! RAT UČENIKA SE NASTAVLJA! Drugari dečaka koga su tukli i snimali NAPALI autora snimka!
Foto: J.S., Printscreen

haotično!

NOVI INCIDENT U ĐAČKOM DOMU U KRALJEVU! RAT UČENIKA SE NASTAVLJA! Drugari dečaka koga su tukli i snimali NAPALI autora snimka!

Društvo -

Dan posle objavljivanja snimka vršnjačkog nasilja u Domu učenika srednjih škola u Kraljevu, grupa dečaka i verbalno i fizički napala je autora snimka fizičkog zlostavljanja, na kom se vidi kako 16-godišnji nasilnik krvnički rukama i nogama udara svog vršnjaka.

Kako saznajemo, učenici bliski maltretiranom dečaku suočili su se sa autorom video snimka, drugom nasilnika i tom prilikom došlo je do verbalnog nasilja i tuče. Reagovali su vaspitači u domu, ubrzo je stigla policija, koja je odvela vinovnike incidenta u stanicu kako bi dali izjave.

Saznajemo i da su roditelji oba tinejdžera sa snimka, i žrtve i nasilnika, došli po svoju decu i odveli ih kućama. I nasilnik i žrtva imaju po 16 godina, učenici su drugog razreda Srednje šumarske škole, a u domu su smešteni u istoj sobi.

Nasilnik je iz Bora, a malteretirani dečak iz Despotovca i obojica su došli u Kraljevo na školovanje.

Na video snimku starom nekoliko dana se vidi kako nasilnik u jednoj od soba, maltretira i udara dečaka, dok drugi gledaju i navijaju, a jedan od njih sve to snima. Iživljavanje koje se vidi na snimku, a koje je neverovatno agresivno, nezvanično, deo je dugog maltretiranja učenika.

Ceo slučaj otkrila je razredna starešina maltretiranog đaka, koji je poslala dopis direktoru Šumarske škole,.U tom dopisu, dostavljeno u sredu, ona je navela da je učenik, dečak koji je u njenom odeljenju već dve godine, žrtva nasilja od strane vršnjaka koji takođe pohađa Šumarsku školu.

Da li je došlo do, kako se nezvanično, tvrdi, zataškavanja celog slučaja, ispitaće nadležna komisija koju je formiralo Ministarstvo prosvete Republike Srbije.

Upravnik: To nisu učenici Šumarske škole!

Učenika koji je snimao zlostavljanje vršnjaka iz Šumarske škole u Kraljevu i njegovog oca napali su na ulici ispred dvorišta Doma dečaci koji, kako kaže upravnik Doma učenika srednjih škola u Kraljevu Stevo Novaković, nemaju nikakve veze ni s Domom ni sa Šumarskom školom.

- Presreli su oca i dečaka koji je snimao prethodni slučaj nasilja, ne u dvorištu Doma učenika kako su neki mediji javili, nego na ulici ispred dvorišta i fizički nasrnuli na njih dok su ulazili u auto", rekao je Novaković novinarima.

Napadači su su u međuvremenu privedeni u policiju na saslušanje.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track