12.000 ČISTE ZARADE AKO VAS JE BAŠ BRIGA GDE STE ZA NOVU GODINU: Plaćen prevoz, hrana i smeštaj, a jedna profesija od ovog baš može da profitira! Plaća se dobro i to na sat
Foto: Shutterstock

sjajna prilika za zaradu

12.000 ČISTE ZARADE AKO VAS JE BAŠ BRIGA GDE STE ZA NOVU GODINU: Plaćen prevoz, hrana i smeštaj, a jedna profesija od ovog baš može da profitira! Plaća se dobro i to na sat

Društvo -

BEOGRAD - Roditelji koji budu želeli da se opušteno provesele u najluđoj noći, a koji ne mogu da se oslone na "baka servis", moraće da unajme dadilju za koju će morati da izdvoje od 700 dinara do 10 evra po satu.

Postoje različite ponude, da se dete čuva samo nekoliko sati, da dadilja prespava u domu porodice koja je angažuje.

foto: Dado đilas

- Za jedan sat u novogodišnjoj večeri, roditelji će morati da izdvoje 10 evra. Takođe, dužni su da dadiljama plate taksi do kuće. Kada su praznici u pitanju, imamo raznovrsne zahteve. Postoje porodice koje unajmljuju dadilju na nekoliko sati. Stari klijenti uglavnom traže da dadilja prespava u njihovom domu. Ipak, nema nikakve veze da li nas neko kontaktira prvi put ili je redovni klijent - objašnjavaju iz jednog bebisiter-kluba.

Na drugom mestu ponuda je nešto povoljnija.

- Cena za naše stare korisnike je 700 dinara po satu, a u slučaju da se dete čuva više od osam sati, jedan sat košta 350 dinara. Cene za nove korisnike su nešto više i oni za jedan sat moraju da izdvoje 800 dinara.

Prioritet imaju stari klijenti, a novogodišnje veče se tretira kao dodatna usluga.

Većina roditelja želi da se nešto kreativno radi sa decom, da se prave ukrasi, novogodišnje čestitke...

- Drugi pak vole sami da uspavaju decu i da onda dadilja samo dežura dok se ne vrate sa slavlja.

Cena zavisi i od toga da li se čuva dete koje je zaspalo ili se pravi mini proslava prilagođena njegovom uzrastu.

- Po satu obično radim za 400 dinara. Novu godinu još nemam ugovorenu, ali u svakom slučaju bih tražila fiksnu cenu i to bi u zavisnosti od vremena i aktivnosti bilo od 50 do 100 evra - objasnila je diplomirani vaspitač Slađana Topić.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Shutterstock/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja