VATROGASCI PROŠLE GODINE SPASLI 1.265 LJUDI: Intervenisali čak 31.000 puta
Foto: Vladimir Šporčić

spašavali živote

VATROGASCI PROŠLE GODINE SPASLI 1.265 LJUDI: Intervenisali čak 31.000 puta

Društvo -

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković izjavio je danas da je u 2018. godini hrabrošću, efikasnošću i predanim radom vatrogasaca u prošloj godini spaseno 1.265 ljudi.Miličković, koji je sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem obišao pripadnike vatrogasno–spasilačke jedinice Zemun, pohvalio je sve pripadnike

Sektora za vanredne situacije koji su u 2018. godini u Srbiji intervenisali više od 31.000 puta, od čega se 24.588 intervencija odnosilo na gašenje požara.

Kako je preneo MUP, Miličković i Marić su zahvalili pripadnicima vatrogasno–spasilačke jedinice Zemun na požrtvovanosti i predanom radu tokom cele godine, ali i za vreme novogodišnje noći.

Državni sekretar je kazao da će MUP nastaviti sa daljim ulaganjem u vatrogasno-spasilačke jedinice kako bi one u izvršenju svakodnevnih zadataka i pružanju pomoći i zaštiti gradjana bile još efikasnije.

Podsetio je da je u 2018. godini 14 navalnih vozila već isporučeno vatrogasno–spasilačkim jedinicama u Srbiji, a da će isporuka novih vozila, koja su već plaćena, ići sukcesivno tokom ove godine, kako koje vozilo bude izradjeno.

Prema njegovim rečima, u planu je da u ovoj godini Sektor za vanredne situacije, nakon sprovedenih konkursa, dobije i nove vatrogasce.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track