Putevi Srbije preduzeli mere da spreče gužve

Putevi Srbije preduzeli mere da spreče gužve

Društvo -
U slučaju povećanog protoka saobraćaja plaćanje putarina obavljaće se na 10 umesto na osam rampi, a svih 11 kanala za naplatu i izdavanje karata radiće 24 sata bez pauze

BEOGRAD - Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je danas da je preduzelo mere za ubrzanje naplate putarina i sprečavanje gužvi i formiranja kolona vozila ispred naplatne stanice Niš.

Kako se navodi u saopštenju, u slučaju povećanog protoka saobraćaja plaćanje putarina obavljaće se na 10 umesto na osam rampi, a svih 11 kanala za naplatu i izdavanje karata radiće 24 sata bez pauze.

Ukoliko bude potrebno putnicima će biti obezbeđena voda i stalno dežurstvo ekipa hitne pomoći, a saobraćajna policija će preusmeravati vozila na naplatnu stanicu Aleksinački rudnici.

Putevi Srvije apelovali su na vozače da priprema tačan iznos za plaćanje putarine zbog bržeg prolaska kroz naplatne rampe na autoputu, a dodali su da je najsporiji način plaćanja bankarsim karticama.

U saopštenju se navodi i da će obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine biti postavljena na vidnim mestima na engleskom, nemačkom i turskom.

Vozila su u kolonama dugim i po desetak kilometara u nedelju, 8. jula, na naplatnoj rampi Nais u smeru ka Nišu čekala i po tri sata da plate putarinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track