MITROPOLIT AMFILOHIJE: Cetinjski manastir vekovima svedočanstvo bratoljublja
Foto: Profimedia

Paljenje badnjaka na Cetinju

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Cetinjski manastir vekovima svedočanstvo bratoljublja

Društvo -

Mitropolit crnogorsko-primorski pozvao je vernike na mir i dobru volju i na obnavljanje crkve na Lovćenu i gradnju hrama na Cetinju

CETINJE - Vernici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) tradicionalno su nalagali badnjake ispred Cetinjskog manastira a osveštao ih je mitropolit Amfilohije uz poruku da je to sveto mesto vekovima svedočanstvo bogoljublja i bratoljublja, i da će tako biti do kraja sveta i veka.

Predstavnici bratstava iz cele Crne Gore, ali i sa Kosova i Metohije i iz Rusije doneli su badnjake ispred Cetinjskog manastira, prenela je Radio televizija Crne Gore.

Mitropolit crnogorsko-primorski pozvao je vernike na mir i dobru volju i na obnavljanje crkve na Lovćenu i gradnju hrama na Cetinju.

"Ja sam uputio pismo predsedniku vlade Crne Gore Dušku Markoviću za podizanje hrama katedralnog posvećenog bogu ljubavi svetog trojici, da priziva nas bližnje i daljnje da objedinjuje da pomiri prvo nas na Cetinju, da pomiri na prvom mestu zavadjene Crnogorce", kazao je Amfilohije.

On je vernicima poručio da ne zamenjuju Božić Batu sa Deda Mrazom.

"Nije dobro da primamo zagadjenje koje su zatrovali Ameriku i Evropu, jedno od tih zagadjenja je ubogotvorenje nekog Deda Mraza ili nešto slično i odricanje od Božić Bate i odricanja od Boga i božijeg mira", kazao je Amfilohije.

Vernici i sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske nalagali su badnjake i u Podgorici ispred Hrama hristovog spasenja kao i u ostalim crnogorskim gradovima.

Ispred Dvora kralja Nikole na Cetinju badnjake su nalagali vernici takozvane "Crnogorske pravoslavne crkve" ("CPC"), a lažni mitropolit nepriznate "CPC" Mihailo čestitao je Božić i poručio da bez "CPC" nema ni države Crne Gore.

On je u besedi pozvao Crnogorce da čuvaju crnogorski identitet, autokefalnu crnogorsku crkvu i državu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track