Najnovije vesti

VANREDNO U 5 OPŠTINA, EVAKUISANO 10 LJUDI: Sneg u Srbiji pravi probleme s putevima i strujom! Bolesnu bebu jedva prebacili do bolnice!
Foto: AP

haos

VANREDNO U 5 OPŠTINA, EVAKUISANO 10 LJUDI: Sneg u Srbiji pravi probleme s putevima i strujom! Bolesnu bebu jedva prebacili do bolnice!

Društvo

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić izjavio je danas da je zbog velikih snežnih padavina vanredna situacija trenutno proglašena u pet opština i da je u ugroženim područjima evakuisano deset osoba.

- Zbog neprohodnosti puteva uglavnom u planinskim područjima i teškoća u snabdevanju električnom energijom na teritoriji pet opština proglašena je vanredna situacija. U ovom momentu to su opštine Nova Varoš, Ivanjica, Arilje, Lučani i Raška - rekao je Marić.

On je poručio da su sve raspoložive službe na terenu, kao i da će pripadnici Sektora za vanredne situacije biti na terenu dok se situacija u ugroženim područjima ne stabilizuje.

- Do sada smo imali jedanaest intervencija, a deset ljudi je evakusiano. Takođe, pet teških bolesnika, kao i jedna beba koja je imala visoku temperaturu na teritoriji Bora, u toku noći su prebačeni do bolnice. U narednih 48 sati očekuje se smanjenje padavina, ali dok se situacija u svim ugroženim područjima ne stabilizuje, pripadnici Sektora za vanredne situacije biće na terenu - izjavio je Marić.

Kurir.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...