Najnovije vesti

ROĐENI BRAT IRENE KOJA JE SPASLA DETE U AMERICI PLAKAO OD SREĆE: Moja sestra se mnogo namučila u životu, ponosan sam na nju! OVO JE NEVEROVATAN ŽIVOTNI PUT HUMANE PROKUPČANKE
Foto: Printscreen/Facebook

dirljivo

ROĐENI BRAT IRENE KOJA JE SPASLA DETE U AMERICI PLAKAO OD SREĆE: Moja sestra se mnogo namučila u životu, ponosan sam na nju! OVO JE NEVEROVATAN ŽIVOTNI PUT HUMANE PROKUPČANKE

Društvo

Irena Ivić koja je postala heroj Milvokija nakon što je od smrzavanja spasla jedno dete, u Prokuplju je radila kao vaspitačica.

Kako su preneli mediji, ona je vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dete, staro oko dve godine, kako samo trčkara ledenom ulicom.

Odmah je zaustavila vozilo, sa sve putnicima u njemu, istrčala iz autobusa i krenula prema detetu. Uzela ga je i unela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jakno kako bi se dete uvilo u nju i ugrejalo.

Irena je u Prokuplju radila kao vaspitačica, a onda je od 1999. godine krenula da se bori za bolji život, piše Prokuplje na dlanu. 

Sve do 2005. godine povremeno je bila u Americi. Nije dobro poznavala jezik, a zanimljivo je da je zeleni karton dobila na lutriji.

Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspela je da pre dve godine dobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa.

"U Srbiji moja sestra čak nije ni vozila. Onda je, kada je otišla tamo, morala između ostalog i to da nauči. Kada sam video šta je uradila i gledao snimak, plakao sam. Zaista je dirljiva ljudska priča u kojoj je neko meni blizak pokazao humanost i ljudskost", rekao je Irenin rođeni brat Dejan Drobnjak i istakao da je ponosan na sestru.

foto: Printscreen/Facebook

On je rekao da je Irena uvek bila borac i humanista. Kao vaspitačica u Americi ne može da radi, ali zato je u ovom poslu kojim se bavi, dostigla sve što se može.

"Život te svemu nauči i sve možeš. A onda kada se izboriš za svoje mesto pod suncem, prirodno je da pomogneš i drugima. Ponosan sam na svoju sestru", dodao je on.

Zanimljivo je da je dete koje je Irena spasila iz imigrantske poorodice. Rođeno je u Americi, a roditelji mu dolaze iz Mjanmara. Majka je posle porođaja imala post- traumatski sindrom zbog rata, pa kako je rečeno, nije ni primetila da se dete otrglo i nestalo. Ali na sreću, dete je na ulici ugledala Irena i spasla ga.

(Kurir.rs/Prokuplje na dlanu)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...