Najnovije vesti

VOZAČI, PAŽLJIVO I BEZ JURCANJA: Sneg prestao da pada, ali opasnost vreba od leda i poledice
Foto: AP/Ilustracija

Stanje na putevima

VOZAČI, PAŽLJIVO I BEZ JURCANJA: Sneg prestao da pada, ali opasnost vreba od leda i poledice

Društvo

BEOGRAD - Zbog prestanka padavina, porasta dnevnih temperatura, i intervencije putara bolja je prohodnost državnih puteva u odnosu na prethodne dane, ali ;su uslovi i dalje zimski, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

 

Padavine prestaju, medjutim dosta je hladno u jutrnjim satima, temeprature su u južnom Banatu, na Кopaoniku i planinskim predelima Srbije oko 10 podeljka ispod nule zato postoji opasnost od leda i poledice na putu, naveo je danas AMSS.

AMSS podseća se da su temperature pri tlu uvek za koji stepen niže i da posuta so pri ovakvim temperaturama nema puni i pravi efekat, i da postoji realna opasnost od izletanja sa puta i gubljenje kontrole nad vozilom jer je zaustavni put vozila u ovakvom uslovima mnogo duži. U ovakvim uslovima važno je da vozači kontrolišu brzinu i uvažavaju sva ograničenja.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

 

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima. Zadržavanje za teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, su oko 90 minuta na graničnom prelazu Horgoš.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...