Najnovije vesti

MEDIJSKA ASOCIJACIJA JUGOISTOČNE EVROPE ZAHTEVA HITNU ISTRAGU: Hoće da ugase portal Vijesti kroz hakerski napad!
Foto: Printscreen

Saopštenje

MEDIJSKA ASOCIJACIJA JUGOISTOČNE EVROPE ZAHTEVA HITNU ISTRAGU: Hoće da ugase portal Vijesti kroz hakerski napad!

Društvo

PODGORICA - Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope poziva nadležne organe u Crnoj Gori da hitno istraže pokušaj gašenja portala Vijesti kroz hakerski DDoS napad

 

Portal Vijesti (www.vijesti.me), deo je medijske grupacije Vijesti iz Crne Gore, članice Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope, u poslednja tri dana bio je predmet tri snažna hakerska DDoS napada, od čega je poslednji još u toku. Portal Vijesti je ubedljivo najčitaniji i kredibilniji portal u Crnoj Gori, a radi se o mediju koji ima i najveće poverenje građana.

 

foto: Printscreen

Prema informacijama dobijenim od strane međunarodnog razvojnog tima Vijesti iz Praga (Češka Republika), hakerski napadi su fokusirani na pokušaj obaranja portala Vijesti, posebno dela portala na kojem se nalaze ekskluzivne informacije o najnovijem slučaju potencijalne političke korupcije u Crnoj Gori na najvišem nivou.

 

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope najstrož osuđuje ovakve napade i smatra ih novim načinom ograničavanja sloboda medija i izražavanja, ovog puta u digitalnom prostoru.

 

Pozivamo državne organe Crne Gore da hitno stupe u kontakt sa menadžmentom Vijesti kako bi dobili sve informacije o hakerskim napadima, a onda da hitno pokrenu istragu, otkriju nalogodavce ovih napada i najstrože ih procesuiraju.

 

Vuk Maraš, izvršni direktor

 

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...