HUMANITARNA ORGANIZACIJA 28. JUN OBRADOVALA MALIŠANE: Podeljeni paketići srpskoj deci sa Kosmeta, iz Krajine, Srpske...
Foto: Organizacija 28. Jun

Radost praznika

HUMANITARNA ORGANIZACIJA 28. JUN OBRADOVALA MALIŠANE: Podeljeni paketići srpskoj deci sa Kosmeta, iz Krajine, Srpske...

Društvo -

Članovi ove organizacije obradovali su i 750 mališana iz Kuršumlije i okolnih sela u dva vrtića i jednoj predškolskoj ustanovi, kao i decu iz Biskupije, jedne od opština u okolini Knina koja ima najviše srpske dece

Humanitarna organizacija 28. jun podelila je novogodišnje i božićne paketiće srpskoj deci koja žive u enklavama na Kosovu i Metohiji, Kninu, Krajini, Kuršumliji i Republici Srpskoj, a njihovoj akciji se pridružio i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

„Pravo je zadovoljstvo i melem duši kada dođete i vidite tu čistotu njihovih duša, hrabrost, ljubav, disciplinu, pozitivnu energiju kod dece koja ne žive životom modernih vremena, već životom koji im kroje svetski moćnici pri tome ne misleći na tu istu decu, već na ostvarenje sopstvenih ciljeva“, rekao je Borovčanin posle posete mališanima u vrtićima i predškolskim ustanovama u Gračanici i Goraždevcu.

Nenad Borovčanin
Nenad Borovčaninfoto: Dragana Udovičić

Novogodišnji projekat podele paketića, članovi Humanitarne organizacije „28. jun“ započeli su tako što su pomogli Domu za nezbrinutu decu „Rada Vranješević“ iz Banjaluke gde je više od 80 dece dobilo poklone, slatkiše i higijenske proizvode.

Paketići su neposredno pre Božića, podeljeni i najmlađim stanovnicima sela Đevrske, Varivode, Zečevo, Bribir, Macure i Nunić.

Članovi ove organizacije obradovali su i 750 mališana iz Kuršumlije i okolnih sela u dva vrtića i jednoj predškolskoj ustanovi, kao i decu iz Biskupije, jedne od opština u okolini Knina koja ima najviše srpske dece.

Glavni projekat ove organizacije „Dogodine u Prizrenu“ takođe se nastavlja i proširen je na Krajinu (Knin, Kistanje), Republiku Srpsku (Banjaluka), južnu Srbiju (Kuršumlija, Niš) i severnu Crnu Goru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track