ZORANA MIHAJLOVIĆ: Sve spremno za početak gradnje jeftinih stanova
Foto: Ana Paunković

potpredsednica vlade srbije

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Sve spremno za početak gradnje jeftinih stanova

Društvo -

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s predstavnicima turske kompanije "Tašjapi" i srpske "Mileniju tim" o dinamici i planovima izgradnje stanova za pripadnike bezbednosnih službi u Nišu i Vranju i tom prilikom se uverila da je sve spremno za početak radova.

"Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti je od nacionalnog interesa i jedan od najvažnijih projekata Vlade Srbije. Drago mi je da je sve spremno za početak gradnje, ministarstvo koje vodim, kao investitor projekta, uradilo je sve što je bilo potrebno - od građevinskih dozvola, zakonskih regulativa i budžeta za izvođenje projekta", rekla je Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, potpredsednik "Tašjapija" Emre Tomkam i generalni direktor kompanije "Milenijum tim" Stojan Vujko izvestili su potpredsednicu Vlade da je sve spremno da radovi na izgradnji stanova započnu i zahvalili na odličnoj saradnji koju imaju sa Vladom Srbije i Ministarstvom građevinarstva.

U okviru prve faze izgradnje jeftinih stanova biće izgrađena ukupno 1.493 stana, od toga u Nišu 190, a u Vranju 186 stanova, ukupne vrednosti 1,85 milijardi dinara.

U drugoj fazi biće izgrađeno 6.555 stanova, i pored Niša i Vranja obuhvatiće i Kragujevac, Kraljevo, Novi Sad, Sremsku Mitrovicu i Beograd.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track