OTVOREN KONKURS ZA UPIS U VOJNU GIMNAZIJU: Od 15. februara upisi na Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA
Foto: Profimedia

školovanje vojske

OTVOREN KONKURS ZA UPIS U VOJNU GIMNAZIJU: Od 15. februara upisi na Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA

Društvo -

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je otvoren konkurs za upis u Vojnu gimnaziju, a da će za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije konkursi biti otvoreni od 15. februara. Zainteresovani za upis u Vojnu gimnaziju moći će da konkurišu do 15. marta, dok će upis u ostale vojne škole trajati do 31. marta.

Kako se navodi u saopštenju, za upis u te škole vlada visoko interesovanje, a kao razlozi se navode "vrhunsko obrazovanje, odlični uslovi školovanja i besplatan smeštaj i isharana u internatima".

Kandidati koji žele da konkurišu za upis u te škole treba da podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, u periodu kada su otvoreni konkursi.

U Vojnu gimnaziju biće upisano 90 dečaka i devojčica, a u Srednju stručnu vojnu školu njih 65. Vojna akademija upisaće 183 kadeta, a Medicinski fakultet 25. Konkursi i sve informacije o uslovima biće objavljeni danas u magazinu Odbrana, kao i na sajtu Ministarstva odbrane.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track