Na graničnim prelazima zadržavanje do 60 minuta

Gužve

Na graničnim prelazima zadržavanje do 60 minuta

Društvo -
aobraćaj će u Srbiji danas biti znatno pojačanog intenziteta, zbog turističke sezone u punom jeku i završetka muzičkog festivala Egzit, saopštio je Auto-moto savez Srbije

BEOGRAD - Saobraćaj će u Srbiji danas biti znatno pojačanog intenziteta, zbog turističke sezone u punom jeku i završetka muzičkog festivala Egzit, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Pojačan saobraćaj se posebno očekuje na auto-putevima, deonicama ka Crnoj Gori i na graničnim prelazima. Na naplatnim stanicama Bubanj potok i Niš za sada nema zadržavanja.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila se kreću od 30 do 60 minuta.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona, a najčešće ih ima na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, i na regionalnim putevima u višim predelima područjja Ivanjice.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobracaja je izmenjen i usporen. Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd, za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u dužini od 520 metara u smeru od Niša ka Beogradu. Vozila koja se kreću u smeru ka Beogradu i prolaze kroz naplatnu stanicu Bubanj potok, upućuju se na suprotnu kolovoznu traku i za kretanje koriste preticajnu saobraćajnu traku namenjenu za kretanje ka Nišu.

U toku su radovi na izradi kolovozne trake na isključenju petlje "Tranšped" sa državnog puta I A reda broj 1, u smeru Niš - Beograd Dok traju radovi, od 7.00 do 19.00 časova na pomenutoj kolovoznoj traci za saobraćaj će biti zatvorena izlivna rampa na petlji Tranšped, jer se radovi odvijaju zaustavnom trakom, i saobraćaj odvijati voznom i preticajnom (brzom) trakom.

Privremeno je zatvorena celokupna desna traka autoputa E-75, na novoizgrađenoj deonici Batajnica - Dobanovci, iz pravca Batajnice prema Dobanovcima, u dužini od oko dva kilometra. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno levom kolovoznom trakom autoputa, i ovakav izmenjeni režim saobraćaja na snazi je narednih 14 dana.

U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E-75 Beograd-Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz ograničenje brzine, Kamionima čija je nosivost veća od 3,5 tone zabranjen je prelaz u oba smera preko beogradskog mosta "Gazela" na autoputu E-75.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja