ZADRUGA I PAROVI SU ŠTETNI PO MORALNI, FIZIČKI I PSIHIČKI RAZVOJ! Crnogorci zabranili rijaliti programe
Foto: Profimedia, Printscreen

đetići doneli odluku

ZADRUGA I PAROVI SU ŠTETNI PO MORALNI, FIZIČKI I PSIHIČKI RAZVOJ! Crnogorci zabranili rijaliti programe

Društvo -

Kanali Hepi i Pink televizije biće "zaključani" zbog zaštite maloletnika od sadržaja koji mogu biti štetni po fizički, mentalni i moralni razvoj

Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore donela je odluku da ograniči emitovanje rijaliti programa iz Srbije, prenose podgoričke Vijesti.

Iz AEM su odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posledicu potrebe unapređenja zaštite maloletnika od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju.

Odluku o "zaključavanju" kanala na kojima se emituju "Zadruga" i "Parovi" donela je AEM na inicijativu Medija centra. Direktor Medija centra Goran Đurović rekao je da su zadovoljni tom odlukom.

On je dodao i da je uveren da AEM ne bi doneo odluku da prihvati njihovu inicijativu da za to nije dobio jasnu političku naredbu od vlasti.

- Medija centar je siguran da ova inicijativa ne bi bila prihvaćena da AEM nije dobio jasnu političku naredbu od vlasti da se onemogući emitovanje Hepi i Pink televizije, koji su postali nepoželjni mediji u Crnoj Gori jer su počeli da kritikuju javne funkcionere - kazali su iz Medija centra.

Ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović pozvao je prošlog meseca tu agenciju, odgovornu za regulisanje rada elektronskih medija, da preduzme mere zbog, kako je naveo, višemesečne negativne kampanje koju protiv Crne Gore sprovode neke srpske televizije, navode Vijesti.

(Kurir.rs/ M.B. Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track