SVI PERU RUKE, A DEA ZAMALO BEZ RUKE DA OSTANE: Vozač busa kaže da je proklizao zbog vode iz puknute cevi, nadležne službe tvrde da nisu krive
Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen Instagram

posledica

SVI PERU RUKE, A DEA ZAMALO BEZ RUKE DA OSTANE: Vozač busa kaže da je proklizao zbog vode iz puknute cevi, nadležne službe tvrde da nisu krive

Društvo -

Nakon nesreće u kojoj je poznata voditeljka Dea Đurđević teško povređena, nadležne službe "peru ruke" i tvrde da nisu krive za to što se nesreća dogodila.

Naime, Dea Đurđević jutros je doživela tešku saobraćajku kod bolnice "Dr Dragiša Mišović". Nakon što je prvo prvo došlo do sudara putničkih vozila Dea, koja je bila za volanom, izašla je iz vozila da sa drugim vozačem proveri i utvrdi štetu. Ali, ubrzo je naišao autobus koji je naleteo na voditeljku i udario je dok je stajala na trotoaru.

Kako je objašnjeno iz Konzorcijuma privatnih prevoznika, autobus na liniji 78 proklizao je zbog vode na ulici. Vozač autobusa koji je naleteo na voditeljku objasnio je kako je došlo do sudara.

"Naš vozač je rekao da je pokušao da obiđe dva automobila koja su se prethodno zaustavila, jer je došlo do sudara između njih. Međutim, autobus je potom udario bočno u automobil koji je bio parkiran na trotoaru, odbio se o njega i tako je došlo do nezgode. U tim trenucima vozač autobusa nije mogao da vlada vozilom. Tvrdi da je vozio sporo, a da je na kolovozu definitivno bilo leda i klizavice, verovatno zbog cevi koja je pukla. Ovo je bio jedan od prvih krugova koji autobus obilazi, tako da se nije znalo da postoji voda na kolovozu, niti led", objasnio je Drago Tošić, direktor Konzorcijuma privatnih autoprevoznika.

On je dodao da vozač ima 42 godine, kao i da do sada nije imao problema, a da je autobus bio potpuno ispravan.

"Žao nam je svima što se to desilo", kazao je Tošić.

Međutim, u JKP Beogradski vodovod i kanalizacija rekli su Kuriru da su tačno u 7.03 časova bili obavešteni o pucanju cevi i da su službe odmah izašle na teren.

"Do nesreće nije došlo zbog cevi koja je pukla i smrznute vode na kolovozu, vec zbog nepažnje vozača. Havarija na cevi nije bila tolika kako je predstavljeno u javnosti", poručili su iz ovog preduzeća.

Beograd put je o pucanju cevi saznao u 6.30 časova od strane MUP-a. Ali, kako su nam rekli, nisu mogli da izađu na teren zbog policijskog uviđaja.

"Naša služba je obilazila ulice Beograda od 4:45 do 6:15 da utvrdi da li postoji neki kvar koji treba da se sanira i upravo tad su obišli ulice Ljutice Bogdana i Narodnog heroja Milana Tepića. Tada nije bilo nikakvih kvarova, niti vode na ulici", naveli su u preduzeću.

Inače, voditeljka je uspešno operisana i trenutno se oporavlja. Kako su saopštili sa VMA, svesna je i nije u životnoj opasnosti.

(Kurir.rs/Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track