ON JE PRVI PRIŠAO DEI KADA SE DESILA STRAŠNA NESREĆA! ISPOVEST VOZAČA HITNE POMOĆI: Bila je svesna, nije dizala paniku, a onda je upitala: Šta mi je sa rukom, mnogo me boli!
Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen Instagram

hrabar čovek

ON JE PRVI PRIŠAO DEI KADA SE DESILA STRAŠNA NESREĆA! ISPOVEST VOZAČA HITNE POMOĆI: Bila je svesna, nije dizala paniku, a onda je upitala: Šta mi je sa rukom, mnogo me boli!

Društvo -

Vozač Hitne pomoći Dušan Vranješević, juče je prvi pritrčao da pomogne voditeljki Dei Đurđević kada joj je autobus otkinuo ruku kod KBC "Dragiša Mišović".

Doktor Sergej Pantić da je Dušan Vranješević, koji radi 24 godine kao vozač Hitne pomoći, vozio pacijenta na dijalizu u "Dragiše Mišović" i prvi se zatekao na mestu nesreće.

"Prvi je prišao i video da je Dea svesna. Pozvao je Hitnu pomoć i obavestio dispečara i načelnika smene da ima više povređenih. Oni su poslali troja kola. On je zbrinjavao ruku zajedno sa medicinskom sestrom koja radi u laboratoriji "Dragiše Mišović". Njih dvoje su, inače, prvi počeli da zbrinjavaju povređene - rekao je pomoćnik direktora Hitne pomoći, doktor Sergej Pantić.

Kada je došla policija, nastavlja on, Dušan im je rekao da je svuda led i da obezbede to mesto.

"Dok je to trajalo, naišla su kola koja policajac uopšte nije video jer je bio okrenut leđima. Dušan ga je u posledenjm trenutku zgrabio i spasao ga. Kada je naša ekipa došla, on im je mahao da uspore zbog leda koji je bio svuda, a oni to nisu mogli da znaju. Srećom, oni su shvatili i usporili, ali su proklizali i nekako se zaustavili na ivičnjaku. Da ih Dušan nije upozorio naletetli bi na povređene jer ne bi u onoj brzini mogli da se zaustave", priča dr Pantić.

Pantić je otkrio i kako je izgledao trenutak kada je Dušan prišao Dei.

"Nije dizala paniku, iako je bila preplašena. Kada joj je Dušan prišao, video je da joj je rukav prazan. Budući da je taj prvi trenutak najgori i da od šoka nije shvatila o čemu je re, pitala ga je tiho: "Šta mi je sa rukom, mnogo me boli", dodaje pomoćnik direktora Hitne pomoći.

On je odmah shvatio da je najpotrebnije da voditeljki zaustave krvarenje, međutim, zbog šoka koji je usledio, njoj su se stegli krvni sudovi.

(Kurir.rs/Blic/R.Briza/Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track