Najnovije vesti

ČETIRI SMRTI U JEDNOM DANU! GRIP KOSI ŠIROM SRBIJE: Preminulo dvoje u Kragujevcu, žena u Čačku i muškarac u Požarevcu!
Foto: Profimedia

smrtonosni talas

ČETIRI SMRTI U JEDNOM DANU! GRIP KOSI ŠIROM SRBIJE: Preminulo dvoje u Kragujevcu, žena u Čačku i muškarac u Požarevcu!

Društvo

Dve žene preminule su danas od gripa u Kliničkom centru u Kragujevcu. One su ležale na Klinici za infektivne bolesti, na intezivnoj nezi, a imale 72 I 77 godina.

Jutros je saopšteno da je u Čačku preminula jedna starija osoba, a u Požarevcu građanin Rumunije, tako da je samo tokom današnjeg dana preminulo četiri osobe zbog virusa gripa.

Kako je izjavio Predrag Sazdanović, director KC, zbog gripa je zabranjena oseta pacijentima koji leže u KC, ali virus gripa je odneo dva života ženama koje su već bile narušenog zdravlja.

foto: T.S.

- Preminule žene su bile hronični bolesnici, lošeg zdravlja, i virus ih je pokosio. Jedna pacijentkinja je preminula juče, a druga danas. Još jedna žena je u kritičnom stanju i nalazi se na aparatima za disanje. Lekari se bore za njen život - kaže Predrag Sazdanović.

U Kliničkom centru koji brine o zdravlju dva milona građana Srbije, leži devetoro zaraženih virusom gripa.

U Domu zdravlja kažu da je u ambulantama povećan broj pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama, a sporadično se pojavljuju oni sa simptomima virusa gripa, dok epidemija u tom okrugu još nije proglašena.

Zbog virusa gripa u Kliničkom centru Kragujevac zabranjene su posete, jer ovoj zdravstvenoj ustanovi gravitira veliki broj pacijenata iz brojnih gradova.

Posete su zabranjene od 26. januara iz preventivnih razloga. Klinički centar je proglasio epidemiju na svom nivou, kako bi sprečio širenje virusa H1N1.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...