Najnovije vesti

ĆUTI, TI JEVREJINU, OVO JE MOJ PATRIJARH! Peca Ejdus je pokušao da spreči Josifa Tatića da ode do patrijarha Pavla, ali nije uspeo... A ONDA SE DESILO NEŠTO NEOČEKIVANO
Foto: Dragana Udovičić, Dado Đilas, Printscreen Youtube

anegdota iz aviona

ĆUTI, TI JEVREJINU, OVO JE MOJ PATRIJARH! Peca Ejdus je pokušao da spreči Josifa Tatića da ode do patrijarha Pavla, ali nije uspeo... A ONDA SE DESILO NEŠTO NEOČEKIVANO

Društvo
17:11h

Pre 6 godina, tačnije 8. februara, napustio nas je doajen srpskog glumišta Josif Tatić. Publika ga je zapamtila kao talentovanog glumca, Jataganca iz “Boljeg života,”, Taleta Surovog iz serije “Grlom u jagode”, doktora Slobodana Mihajlovića iz “Šovinističke farsa”…

Za prijatelje i kolege Josif Tatić je bio večito nasmejani i raspoloženi drugar, uvek spreman da pomogne.

Jedan od onih koji su ga najbolje poznavali bio je glumac Predrag Ejdus sa kojim je Tale godinama igrao legendarnu predstavu “Šovinistička farsa”.

Upravo on, ispričao je jednu anegdotu o kolegi.

Predrag Ejdus i Josif Tatić su desetak godina igrali jednu od najgledanijih predstava u Jugoslaviji “Šovinističku farsu”. Mnogobrojne su njihove zajedničke anegdote.

Sa “Šivinističkom farsom” Ejdus i Tatić su proputovali ceo svet i igrali na svim meridijanima. Upravo ova kultna predstava odvela ih je u daleku Australiju, a na povratku se desilo da avion dele sa patrijarhom Pavlom.

– Vraćali smo se sa turneje iz Australije i u Atini prelazimo u JAT-ov avion za Beograd. Ali avion ne poleće jer se čekaju neki VIP gosti. Stiže delegacija na čelu sa patrijarhom Pavlom. Prođu pored nas, odu napred, poleće avion, a Tale se diže i kreće – pričao je za Blic godinama kasnije Predrag Ejdus.

– Pitam ga gde će, a on odgovara da ide da pozdravi patrijarha Pavla. Znam koliko smo popili na aerodromu, pili smo i u avionu čekajući VIP goste, molim ga da to ne radi, a on me otkačinje: “Ćuti, ti Jevrejinu, ovo je moj patrijarh!” A pritom je on bio ateista. Ode Tale, nije prošlo dve sekunde i vraća se. Pitam šta je bilo, a on mrtav ozbiljan odgovara: „Izgleda da me nije prepoznao!” I danas kad se setim kako mi to saopštava, vrištim od smeha – sećao se Ejdus.

Kurir.rs/Dnevno/Foto: Dragana Udovičić, Foto: Dado Đilas, Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja