POSKUPLJUJE GREJANJE U KRALJEVU: Loša vest za kućne budžete, cena veća za 15 odsto
Foto: Shutterstock

POSKUPLJUJE GREJANJE U KRALJEVU: Loša vest za kućne budžete, cena veća za 15 odsto

Društvo -

Gradski većnici Kraljeva usvojili su predlog da grejanje u ovom gradu poskupi za 15 odsto, pa će tako domaćinstva koja greje kraljevačka „Toplana“, ako odluku usvoji i gradska Skupština, umesto dosadašnjih 80 dinara, plaćati 105,8 dinara po metru grejne površine, sa uračunatim PDV-om, a vlasnici i zakupci poslovnog prostora 230 dinara, umesto dosadašnjih 200 dinara, bez PDV.

- Gas je poskupeo za čak 30 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. „Toplana“ u Kraljevu godišnje troši 6,5 miliona kubnih metara gasa, a ako to pomnožimo sa 10 dinara koliko iznosi poskupljenje po kubiku, jasno je da je „Toplani“ neophodno 65 miliona dinara više kako bi ove godine normalno funkcionisala, kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Prema njegovim rečima, da bi se omogućio razvoj i ulaganja u širenje toplovodne mreže, neophodno je da preduzeće bude finansijski stabilno, pa se zato lokalna samouprava i odlučila da poveća cene.

Terzić ističe da usluga grejanja gradske toplane u Jagodini košta 96 dinara, u Užicu 100 dinara, Novom Pazaru 102, Smederevu 104, a u Gornjem Milanovcu 105 dinara.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track